Första dagen på nygamla jobbet

Nu är jag framme i stan. Klockan ringde strax efter 05. Återigen hatten av till alla er som börjar tidigt och pendlar. Det känns som att man går upp mitt i natten och ger sig iväg. Jag skulle vilja få in morgonpromenader men jag kommer att behöva åka en buss som går vid 06:30 och att hinna ta en promenad, duscha, äta frukost och klä på sig innan det känns inte humant. Hur gör ni andra som börjar tidigt? Idag är alltså första dagen på nygamla jobbet LOPPI. Jag kommer att producera innehåll till loppi.se och vimedbarn.se.

Det känns så skönt ändå att komma in i lite rutiner. Någon frågade om företaget (Lagergren Social Media AB) går dåligt, och om det är därför både jag och Angelica jobbar på andra företag en stund. Det går inte dåligt. Angelica ville ha en ekonomisk trygghet men samtidigt göra något helt annat. Att jobba med sociala medier och att frilansa som journalist innebär en liten osäkerhet rent ekonomiskt, även om jag som sagt sällan eller aldrig känner mig orolig. Jag kommer inte ha en anställning, utan jobbar på frilansbasis och fortsätter fakturera så pengarna går in i bolaget.

IMG_5509
Elsa hittade en kvarglömd bebiskompis napp hemma i helgen. Hon var mycket nöjd över det och sa att hon vill vara bebis på Halloween.

IMG_5513

 1. HAha… hon är så jäklans söt alltså! Såå kul med Loppi! Heja!! 🙂

 2. Ylva skriver:

  Tips fär att få en morgonpromenad är att ta bussen från en annan hållplats än den närmaste. Gå hemifrån lite tidigare, lyssna på en bra podd och ta en busshållplats nån kilometer längre bort. Och så frukost på bussen sen! Typ overnight oats eller något som man kan göra kvällen innan. Det gjorde jag alltid när jag pendlade.

 3. Johanna skriver:

  Vad roligt att du svarade! Det var jag som ställde frågan. Ert företag verkar ha gått så bra så jag tyckte det verkade lite konstigt om det började gå dåligt, men man vet ju aldrig. Intressant tt veta hur man hade tacklat det i såna fall. Jag tolkade det som att du fått anställning på Loppi och inte att det var ett uppdrag inom företaget. Men nu blir ju allt lite tydligare. Lycka till! Nån gång ska jag också våga starta eget… måste bara komma på vad först =)

 4. J skriver:

  Både jag och mamma (som pendlat i 27+ år!), äter alltid frukost på resvägen på morgonen, då är det oftast lugnast efter stressat upp och skynda iväg. Jag åt frukost både lite hemma & på dagis som liten, oftast en vällingflaska innan (pga åt dåligt som liten och vart skit arg). Vi åt dock allt som oftast alltid middag hela familjen vid 18/19 tiden. Trots 1,5h pendlingar och många aktiviteter.

  Kul med nygamla jobbet, var det inte det knavis haft ett tag nu?
  Kram!

 5. Sofia J skriver:

  Jag börjar 06.45 eller 07.00 då jag jobbar dagpass. Jag stiger upp ca 05.00, gör mig och barnen klara. Lämnar sonen på förskolan i byn kl 06.00 när dom öppnar och kör sen 6 km och lämnar dottern på fritids. Sen vidare mot jobbet, har ca 2.5 mils resväg hemifrån.
  Det är alltid jag som lämnar barnen för sambon börjar jobba kl 06.00. Sjukt tidiga dagar! När jag jobbar kvällspass så stiger vi upp 06.50 för att hinna göra dottern klar i tid till skolbussen, det är sovmorgon 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..