Aldrig längtat så efter mens

Enligt min app där jag har koll på mens och ägglossning så är det dags för mens nu. Men jag vet inte hur det blir med tanke på att min ägglossning verkade utebli den här månaden. Jag skulle tycka att det var så skönt om mensen bara kom nu så att man kan ”börja om”. Just nu har jag ingen koll förutom vad appen säger. Jag vet att många tycker att man inte behöver ha koll. Men som småbarnsförälder ligger snittet på parning på en gång i veckan. Om den parningen sker långt från ägglossning är det ju näst intill hopplöst. Jag gillar helt enkelt att ha koll, även om det såklart innebär en del press.

Idag fick jag åka buss med en av mina vänner, Sanna. Vi insåg att vi kommer att åka samma buss till jobbet fyra dagar i veckan. Som en dröm! Det gör pendlandet så mycket roligare! Att klockan ringer vid 05 och jag stänger av den i sömnen 711 gånger innan jag går upp vänjer man sig nog aldrig vid, men sen tycker jag på riktigt att det är mysigt att vara vaken och uppe tidigt. Jag får julkänslor av det här mörkret och jag älskar det!

IMG_5637
Finaste Sanna! <3

IMG_5638
Jag trivs så bra här på LOPPI! Kika in där för att se vad jag pysslar med hela dagarna.

IMG_5639
Nu blir det onsdagsfrukost här på kontoret.

 1. Åh jag känner så igen mig i det du skriver. Min mens har börjat krångla massa nu när man har startat bebisverkstan från att ha varit som en klocka tidigare. Man blir tokig o vill bara att den ska komma så man har koll ju.

 2. Känner samma, min mens krånglar nu första månaden utan preventivmedel och har inte fått mens än. Men är inte gravid, det har jag kollat. Så jag hoppas på att jag har ägglossning och mens nästa månad. Jag har läst att det kan krångla med mensen de första månaderna efter man slutar med preventivmedel. Men vet inte när jag har ägglossning nästa gång, vi får ha mycket sex alla veckor framåt nu..

 3. Man kan ha mens utan ägglossning.
  Det hade jag, och fick bla därför gå igenom IVF.
  Normalt sätt har man ägglossning mellan 9-11 dagar efter din första mensdag.
  Så tex, om du har mens 5 oktober så har du ägglossning 14 okt (om den då kommer dag 9 efter mens, men de testar man lätt).
  Men visst kan ägglossningen, precis som mensen utebli.

  1. Nej, det vanligaste är att man har ägglossning 14 dagar efter mens men det kan variera från kvinna till kvinna och från menscykel till menscykel. Jag har tex ibland ägglossning på dag 14 och ibland dag 19 vilket är absolut helt normalt. 9-11 dagar efter mens räknas som väldigt tidigt, det är nog betydligt vanligare att ligga på runt ca 14 dagar.

   1. Absolut, det är olika för varje kvinna. Men många tror att 14 dagar är vanligast, Vanligast är faktiskt mellan 9-11 dagar. Men precis som du säger lite beroende på cykel.
    Många tror ca 14 dagar och missar därför ägglossning. Säkrast är att testa från dag 9 för att veta säkert hur just din kropp verkar.
    Synd att missa pga missinformation att det är från 14 dagar.

 4. Jag förstår dig, fortsätt med ägglossningstest. Då behöver du inte oroa dig för att missa något. Blir det för dyrt så beställ utav den billigare varianten.
  Äntligen har det tagit sig för oss, på försök nr 16(!) (med ägglossningstest). Mina tidigare barn kom till på första o andra försöket. Hoppas allt går som planerat.
  Kommer fortsätta hålla tummarna för er. Hoppas det är eran tur snart!<3

 5. Vi försöker också få syskon, fick missfall i vecka 12 i vintras och är nu inne på snart 8:e försöket. Mensens sista dag idag! Ägglossning kring dag 15-16 enligt ägglossningatest. Ligger försäkerhetsskull varanann dag från dag 9.. Romantiskt 🙃

 6. Jag var till gyn för ett par veckor sen som sa att jag skulle passa mig nu om jag inte ville bli gravid (vilket vi ville ;)) sprang hem och tog äl test två dagar i rad som inte gav utslag (använder digitala) men tydligen blev jag gravid ändå, så äl test verkar inte helt vara att lita på för min del iaf 😊 håller tummarna för er ✊🏻

 7. Ska ÄNTLIGEN få göra vår första icsi nästa månad. Efter 5 års försök. Kan knappt tro det är sant. Känner mig både glad, hoppfull men även otroligt rädd för vad som nu kommer..💔

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..