Vecka 7 – här är du nu!

På lördagar byter jag vecka i graviditeten och idag (enligt egna uträkningar) går jag in i vecka 7. Senaste mensens första dag var den 22 september, vilket betyder att jag nu är i vecka 7 (6+0). Man räknar fulla veckor och att ”man går in i vecka” när man byter. Jag hörde av mig till min bästa barnmorska Mia i veckan, som både jag och Angelica har gått till, och jag har inskrivning hos henne i mitten av december.

Även om jag har mycket annat att göra tänker jag på att jag är gravid flera gånger om dagen. Det kommer säkert inte vara så hela graviditeten men just nu är jag bara så glad och upprymd över att faktiskt ha ett litet litet frö i magen. Elsa frågade mig hur bebisen ska komma ut sen, jag försökte förklara det, men som tur är har hon inte frågat hur bebisen kom in än, haha. Hur förklarar man det för en 3,5-åring? Hon har också frågat om när bebisen kommer och jag har sagt att hon först ska fylla år, sen kommer den.

IMG_5989
Otroligt!

IMG_5993
Jag fick sovmorgon idag. Eller alla fick det. Elsa vaknade runt 8. Så skönt! Idag ska jag och Angelica tömma kontoret. Ibbe är halvglad över att det ska flytta in sjuttioelva kontorsgrejer i vårt hem. Men jag kollade upp vad ett förråd kostar, och det ligger på 1500kronor/månad för den strl vi behöver. Det känns som världens tråkigaste pengar, när man istället kan fylla huset med fina möbler, hehe.

 1. Så så så roligt med lilla frö! Förstår att du tänker på det mest hela tiden! Själv väntar jag på att mensen inte ska komma!😉 Hoppas ni får en trevlig helg! Kram

 2. Redan vecka 7!! Då måste du ju alltså ha varit gravid när du var hos läkaren eftersom det inte ens var 3 veckor sen? Men kunde hon inte se det nåt då när gjorde ett ul🤔

 3. Det där har ju enbart du koll på förstås, men borde inte strecket på stickan varit starkare om du redan då var i v.6 typ? Men sjukt kul oavsett, stort grattis!

  1. Dels så finns det inget facit för hur starka streck ska vara, det är olika för alla.

   Sen så är det ju inte orimligt att tänka sig att det inge stämmer exakt att räkna med första dagen i senaste mensen (som bygger på 28 dagars cykel och 14 dagar mellan ägglossning och bim) eftersom Jessica verkat ha en annorlunda cykel med lång mens, ingen som syntes hos gyn osv.

   Det kommer ju ge sig och det är ju mycket möjligt att hon flyttas så småningom. Gravid är hon ju alldeles uppenbarligen 🙂

 4. Hej! Grattis återigen! Elsa och min son är födda samma år och dag. Vi väntar oxå smått igen och då lånade vi böcker på Bibblan om syskon och hur de har det där inne och vad som händer när de kommer ut. Det var väldigt givande och roliga samtal. Dock skippade vi själva snopp i snippa delen för han kändes lite för liten. ” så blev jag till” av Katarina janouch blev hans favoritbok om syskon.

 5. Stort grattis! Har precis gått in i v13 med tredje barnet, men tror att jag hade ägglossning sent den månaden jag blev gravid (fick aldrig utslag på ältester trots att jag testade i 15 dagar men hade andra äl-symptom) På KUB ultraljudet till veckan får vi se om det stänmer eller om man blir lite framflyyttad. 😊

 6. Vad spännande att ”få va med” på er resa. Vi hoppas få barn och jag kan i princip ingenting om graviditet & förlossning mm så är glad för inlägg som detta.

 7. Så glad för er skull! Men ni som är så öppna med allt i er familj (Vad jag förstått av podden), är ju bara att säga som det är. Är själv gravid och min fyraåring frågade hur bebisen kom in. Svarade att pappa stoppade in den med snoppen och att det inte är några konstigheter med det. Hon är också fullt insatt i var bebisen kommer ut. Är ju bara vi vuxna som (ofta) tycker sånt är jobbigt att prata om, barn accepterar det mesta.

  I min familj var det hysh hysh om sex, och jag fick lära mig att från kompisar. Så ska inte min lilla ha det. Lycka till med hur ni väljer att göra, för frågan kommer att komma…. 😉😉

 8. Det ska bli så roligt att följa dig och din graviditet! Vi började försöka ungefär samtidigt och jag går in i v 8 på måndag. Har ännu inte berättat för dottern för det blir en sån himla lång väntan för henne att vänta ända till juni. Hon är 3 år och längtar efter ett småsyskon😊

 9. Så gøy at du er gravid, grattis igjen!😘 jeg er 4+4 i dag, så jeg har termin litt etter deg😊 spennende måneder foran oss!

 10. Jag tror dock absolut att du flyttas 1-2 v bakåt när du gör ul 🙂 ett tips är att boka in vul så du kan datera. ”vanliga” uträkningen utgår ju ifrån en 28 dagars cykel vilket du ju inte hade denna gång (och som också det svaga testet bekräftade).

  1. Vad känner du att du har gjort med din kommentar? Gjort något rätt? Vafan spelar det för roll för DIG vilken vecka hon är i? Det är väl enormt få människor som inte blir flyttade alls efter UL. Varför skulle hon göra ett UL tidigare än tänkt för Att du är övertygad om att hon är 2 veckor tidigare än beräkning? Nej usch blir jätteirriterad när man ser sådana kommentarer som från dig! Skriv Grattis o släpp det! Det viktiga och roliga är väl att hon är gravid och inte vilken vecka det är!

   Kram till dig Jessica!

 11. Jag och min man började försöka samma månad som ni. Din mens är tidigare än min så jag har liksom följt dig varje månad hur du blivit besviken och sen själv några veckor senare varje månad bli besviken själv. När jag såg att du fått ett positivt test fick jag liksom en magkänsla att jag skulle få det också, och mycket riktigt visade mitt test positivt igår. Jag kan inte ta in det men är så glad! Det är mitt första barn och jag hoppas allt går bra för oss båda. Ska bli så roligt att följa dig i detta!

  1. Grattis!! Precis samma här. Vi började också försöka med vår 3:a samma månad och idag var tester positivt äntligen positivt😃

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..