Ett känsligt ämne men jag delar med mig

Hallå hej. Vet ni? Det här med att skriva i kommentarsfältet att jag inte alls är i vecka 7 utan ”absolut kommer behöva datera det” och att jag borde göra ett ultraljud för att ta reda på exakt vilken vecka jag är i. Den här typen av kommentarer får mig att tvivla på mitt beslut att dela med mig så pass tidigt. Även om jag bokstavligen har uttryckt att jag är positiv och inte tänker så mycket på om något skulle gå fel så får den här typen av kommentarer mig att bli just orolig.

Det enda jag kan gå på när jag ska räkna ut i vilken vecka jag är just nu är senaste mensens första dag. Tills jag har varit på ultraljud är det den infon jag går på. Snälla, jag ber er, skriv inte kommentarer som ”det kan vara ett missfall som är ditt plus” eller ”du är garanterat inte i vecka 7”. Vad tror ni att den typen av kommentarer ska göra med mig? Osäker? Då har ni lyckats. Det handlar inte om att jag vill bli klappad medhårs eller bara ha grattis. Men ni förstår såklart att en graviditet, speciellt såhär tidigt, är ett känsligt ämne att dela med sig av, men som jag ändå har valt att göra, så snälla, sluta.

IMG_6092
Det här skulle vara ett glatt uppdaterande inlägg om helgen som varit, men det får vänta. 

 1. Så tråkigt att du ska behöva få de där kommentarerna. Till vilken nytta? Jag hoppas att du kan se förbi dem & fortsätta vara i den glädje du är – som du ska få vara i!

  Jag blev själv gravid efter att ha haft mens i drygt två veckor (förmodat tidigt missfall) & väntade precis som du på att mensen skulle komma tillbaka så att vi kunde räkna ut ägglossning & därmed kunde försöka igen.. Men sedan visade sig att jag hade blivit gravid innan första mensen kom – precis som du!

  & efter samtal med min barnmorska så räknar vi från första dagen i det förmodade missfallet. & sedan vid första ultraljudet in de ju se närmare.. Så jag tror att det är fullt rimligt att du räknar som du gör – vad ska du annars gå på?

  Nu är jag gravid i vecka 13 & har inbokat ultraljud i veckan! Så spännande!

  Grattis till graviditeten Jessica, njut njut njut!

 2. Herregud. Vad är det i människor som får dem att slänga ur sig sådana kommentarer. Det för ju inget gott med dig för någon. Förstår att du blir uppgiven och ledsen. Å andra sidan är jag och säkert många med mig väldigt glada att få följa med dig på bebisresan. Du är en fantastisk och generös människa Jessica!
  Kram Isabella

 3. Vad är det för fel på folk..!? Hur ska man annars räkna om inte efter sista mensdag? Sen flyttas det alltid ett par dagar hit o dit. Jag har ägglossning en vecka efter den normala normen tex, men min sista mensdag räknas ändå och än så länge stämmer den… Alla ni som skriver negativa kommentarer, kan ni inte bara sluta? Håller ni inte med om det ni läser, nä so be it! Vad är meningen med att skriva negativa kommentarer? En graviditet är känslig som den är… Tänk till lite, kommentera i ert eget huvud men låt dumma kommentarer stanna där. Behandla andra som du själv vill bli behandlad! Tänk vilken fantastisk värld vi levt i då! Vi kan väl alla hjälpas åt…
  Heja dig Jessica!!!! <3

 4. Kramar! Otroligt vilka människor de finns som inte kan glädjas med andra. Usch.
  Grattis till ert frö iaf! ❤️

 5. Jag förstår inte alls vad folk får ut av sådana kommentarer??! Jag tycker du är fantastisk som delar med dig av både med och motgång, det inspirerar och gör att man förstår att man inte är ensam och unik utan att vi alla är lika❤️ Heja dig!

 6. Tråkigt att din lycka ska dras ner av jobbigt folk!!!
  Försök att inte bry dig, vi är hur många som som gläds med dig oavsett om du är i v 4,7,8 eller 3 ..❤️

 7. Men så dumt och onödigt. Jag hade ingen aning om hur långt jag var gången heller förrän ultraljud blev gjort och dom flesta får nytt datum, om än ett par dagar innan eller efter, vid ett ultraljud. Man går ju som man säger på senaste mensen, vad annat kan man göra. Dumheter att hålla på att betvivla det eller säga något alls.

 8. Det är själva fan att människor inte kan bete sig ordentligt. Du är stark och modig som delar med dig. Hoppas du lyckas skaka av dig trollen. Trots att det är lättare sagt än gjort. Massa kramar och kärlek till er lilla familj ❤

 9. Åh jag förstår dig verkligen, vart vill man komma med såna kommentarer?!!
  Försök att se bort det och bara lev i den här spännande första tiden 😍 ha en superbra måndag😘

 10. Jag kommenterar aldrig de få ggr jag faktiskt läser en blogg, men nu måste jag göra det.

  Ett meddelande från mig till samtliga av Jessicas läsare: Gratulera och gläds med henne, eller HÅLL KÄFTEN! For real, det finns inget mellanting där, för detta är en graviditet vi pratar om, en efterlängtad sådan dessutom! Något känsligt, vackert, stort & enormt för de inblandade! Så förfan, skärp er!

  Och till dig Jessica; PUSS på dig, och igen supergrattis!
  /Elina (@elinajide på instagram)

 11. Hej

  Jag blir så ledsen över att höra att folk kan vara så eleka! Men mest av allt blir man arhmg! Vart tog respekten för varandra vägen? Är folk inte uppfostrade?
  Speciellt vi kvinnor ska väl hålla ihop och inte trycka ner varandra? Är inte just det vad media och alla starka kvinnor i vårt land de senaste året lyft fram och kämpat för?
  Vad händer med människan? Är folk avundsjuka? Eller bara rent ut sagt helt sjuka i huvudet?

  Om jag vore dig skulle jag hänga ut alla dessa kvinnor! Det går väl att spåra dom?
  Visa oss läsare alla elaka kommentarer du får och låt oss utrota dessa hemska människor tillsammans, en gång för alla!

  Jag blir så trött på folk som har tid att klanka ner på allt och alla andra men inte själva kan se till sitt eget beteende..

  Jag har följt dig i över 4 år nu och jag tycker att du är en fantastiskt människa. Du är inspirerande och positiv, och en väldigt bra mamma. Låt dig inte tryckas ner av dessa troll!! Kram Angelica

 12. Hej! Tror att eftersom du har varit väldigt öppen med allting så tar folk sig rätten att komma med pekpinnar samt att folk har mer koll på allting när du berättat allting. Det är fördelen när man inte säger något till ”allmänheten” man har sin egna lycka, ingen som ska säga något ”tips” eller tycka något. Jag förstår din känsla av oro och att det är störigt när folk ska kommentera elakheter, därför tror jag många väntar med att berätta för att själva kunna njuta av den glada nyheten bli tryggare i sin graviditet. Hoppas allt går bra för er! Och det spelar ju ingen roll om du är i vecka 4 eller 7 eller 9 oavsett kommer du ju gå igenom x antal veckor. Jag köpte clearblue gravtest där kan du se hur många veckor du är i:)

 13. Åh.. så jäkla onödigt och tråkigt när några få bittra människor lyckas trasa sönder en sådär. Hoppas du kan ta åt dig av all kärlek istället och försöka glömma bort de elaka kommentarerna som inte har någon som helst sanning i sig. Grattis igen Jessica!! Så himla glad för din/er skull och ser fram emot att följa dig under graviditeten o allt därefter! ❤️Stor kram!

 14. Jag förstår verkligen att du reagerar. Så himla onödigt att kommentera sådana saker. Du är gravid vilket är fantastiskt, underbart och så glada nyheter. Sen vilken vecka du är i, vad f*n spelar det för roll i sammanhanget. Det är ju SÅ roligt, och viktigt, att någon (du!) delar med dig av denna resan.
  Stort grattis igen! 😘

 15. Men vilka jäkla pissråttor som håller på! Fasen! Blir så ledsen för din skull. Självklart är det den infon du ska gå på? Och det skulle även barnmorskorna sagt! Jäkla människor att skapa oro fastän det inte behövs.

  Du är modig som delar med dig, och jag uppskattar det massor. Vi håller också på att försöka, har försökt i 6 månader, men det ger sig aldrig! Gah! Så du ger mig hopp 👍

  Men du ska bara göra det om du vill, känner du inte för det, sluta genast. Så du inte ger dom där nät-kärringarna (förlåt men dom är det) bensin på elden!

  Puss på dig!

 16. Oavsett vilken vecka man är i så är man ju lika gravid för det. En graviditet är många gånger stundvis oroande ändå utan massa negativa kommentarer. Jag tycker du är klok som tänker positivt och blickar framåt! Är själv i v13 och ska göra KUB i veckan och har försökt tänka positivt dessa första veckor även om jag stundvis blir oroande av att jag mår ”för bra” så det ska bli skönt att äntligen få se så att det är en liten som sprattlar i magen!

 17. Fina du! Blir ledsen av att läsa det du skriver. Jag har med glädje följt eran resa, jag och min sambo började också försöka bli gravida i somras och det har varit så ”skönt” att läsa det du så öppet delar med dig av då vi var i samma situation, hopp och förtvivlan. Igår plussade jag också äntligen på stickan och lyckan är STOR! Dock finns mkt oro och ovisshet blandat med den men mest vill jag bara njuta. Ville bara säga TACK för att vi får följa med på din resa <3 KRAM!

 18. Men jösses, vad är det med folk? Sitter det seriöst människor och räknar dina dagar och veckor?! Haha det är ju helt otroligt! Folk har för lite att göra..

  Du är gravid! Det behöver inte jag räkna ett dugg på. Stort grattis! 😊

 19. varför kan man inte bara vara glad för andras skull och strunta i så onödiga kommentarer? grattis till er Jessica! <3

 20. Att folk ens orka bry sig. tror säkert att Du vet själv hur långt du gått. bryr Dig inte på sådana negativa människor.tar bara sån negativ energi.

 21. Men herregud!! Vad är det med folk?? 🙁
  Jag tror också du är i vecka 7. Och jag hade räknat precis på samma sätt som du gör..

 22. Att folk kan med?!

  Stort grattis till graviditeten! Tycker det är fantastiskt att du delar med dig av er resa och berättar såhär tidigt.

  Min som är ivf och i vecka 7 gjorde vi ultraljud och fick se hans lilla hjärta för första gången. Jösses så fint och mysigt. Så glad för er skull!

 23. Skit i vad ALLA andra tycker och tänker!
  Att gå runt och tänka på att det kanske har hänt nåt skapar en sån onödig oro! Det är din kropp, din bebis och ditt liv ❤ Stort grattis till graviditeten ❤❤❤

 24. Vilken konstig kommentar 🙄 De flesta av oss börjar väl räkna som du tills man gjort ett UL. De flesta av oss gör ju inte ett tidigt UL om man inte är rädd för att något är fel! 😊 och vad gör det om man är någon vecka fel så här i början!

 25. Fina Jessica, så tråkigt att du får utstå sådana kommentarer?? Du är fantastisk ❤️ Grattis & klart vi hoppas att allt ska gå bra 🙌🏻🙏💕

 26. Men HERRE. GUD. Vad är det MED folk? Blir helt mörkrädd men mest ledsen. Varför ens ifrågasätta detta, var fasen ligger fokus då?! Vi kvinnor borde glädjas, stötta och styrka varandra. Finns tillräckligt många därute som gör oss osäkra för alldeles för många onödiga saker redan som det är.

  Ingen idé att oroa sig för någonting som ännu inte har hänt heller. Så gläds utav bara helsike nu. Och fortsatt gärna dela den glädjen med oss övriga som bara avundsjukt kan slicka i oss lite av din glans.

 27. Usch för såna elaka kommenterar! Som om man inte är orolig nog som gravid fram tills man haft första ultraljudet. Försök strunta i alla dumma kommenterar! Du är gravid, vilket är underbart 🙂 kram

 28. Men vad är det för fel på människor? Hur kan man ens tycka att man har rätt att kommentera på det viset? Man följer ju någon för att man inspireras och mår bra av den man följer – inte för att hacka på denne och få den att må dåligt. Ofattbart alltså!
  So what om du är i vecka 7 eller 9 eller 5. En graviditet är en graviditet och senaste mens räknar ju sjukvården efter tills ultraljud är gjort så de borde bara knipa igen.
  Stort grattis igen fina du!

 29. Jag är bara genuint glad för er skull, spelar verkligen ingen roll vilken vecka du är i! Det är ju ett litet mirakel i din mage oavsett när h-n blev till ju ❤️

 30. Så otroligt glad för eran skull! Blev riktigt glad när du äntligen berättade att du blivit gravid 🙏🏻 så onödigt med massa negativa kommentarer! Heja dig, allt kommer att gå toppenbra ❤️

 31. Så tråkigt att folk ska lägga sådana skitkommentarer!! 😡
  Jag är så glad för er skull att ni plussat och önskar er all lycka ❤️ kram

 32. Gjorde precis som dig och fick samma kommentarer. Blev framflyttad båda gångerna men båda bebisarna kom när appen sa att de skulle.;)

  Du gör helt rätt, och gör preciiis som du vill!:)

  Kram

 33. Även om du inte vet din ägglossning bör det ju bli en rimlig gissning att gå på senaste mens om dina cykler inte är väldigt svängiga så vad himla tråkigt att folk ska hålla på å så osäkerhet o oro! Jag har gjort vul/ul i 6+3, 7+5 och 12+2 (Nipt) och det har stämt på någon dag. Keep up the spirit!

 34. Vad irriterand jag blir på att läsa att någon har skrivit så till dig, enligt min erfarenhet så tycker jag inte att mätningen på ultraljudet stämmer så bra det heller. Det är nog så olika från person till person och när bebisen vill komma ut. Med min dotter fick jag mitt bf flyttat 2 veckor framåt på ett ultraljud men hon kom 2 dagar innan datumet som var baserad på min menscykel alltså stämde den senare uträkning bättre än den som dom gjorde på ultraljudet.
  Nu när jag väntar tvillingar så har dom igen flyttat mitt bf framåt den här gången som mycket som 3! veckor även fast chansen/risken är större dom kommer tidigare. Så nu är jag alldeles förvirrad efter senaste ultraljudet..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..