Ett känsligt ämne men jag delar med mig

Hallå hej. Vet ni? Det här med att skriva i kommentarsfältet att jag inte alls är i vecka 7 utan ”absolut kommer behöva datera det” och att jag borde göra ett ultraljud för att ta reda på exakt vilken vecka jag är i. Den här typen av kommentarer får mig att tvivla på mitt beslut att dela med mig så pass tidigt. Även om jag bokstavligen har uttryckt att jag är positiv och inte tänker så mycket på om något skulle gå fel så får den här typen av kommentarer mig att bli just orolig.

Det enda jag kan gå på när jag ska räkna ut i vilken vecka jag är just nu är senaste mensens första dag. Tills jag har varit på ultraljud är det den infon jag går på. Snälla, jag ber er, skriv inte kommentarer som ”det kan vara ett missfall som är ditt plus” eller ”du är garanterat inte i vecka 7”. Vad tror ni att den typen av kommentarer ska göra med mig? Osäker? Då har ni lyckats. Det handlar inte om att jag vill bli klappad medhårs eller bara ha grattis. Men ni förstår såklart att en graviditet, speciellt såhär tidigt, är ett känsligt ämne att dela med sig av, men som jag ändå har valt att göra, så snälla, sluta.

IMG_6092
Det här skulle vara ett glatt uppdaterande inlägg om helgen som varit, men det får vänta. 

 1. Linda skriver:

  Vad irriterand jag blir på att läsa att någon har skrivit så till dig, enligt min erfarenhet så tycker jag inte att mätningen på ultraljudet stämmer så bra det heller. Det är nog så olika från person till person och när bebisen vill komma ut. Med min dotter fick jag mitt bf flyttat 2 veckor framåt på ett ultraljud men hon kom 2 dagar innan datumet som var baserad på min menscykel alltså stämde den senare uträkning bättre än den som dom gjorde på ultraljudet.
  Nu när jag väntar tvillingar så har dom igen flyttat mitt bf framåt den här gången som mycket som 3! veckor även fast chansen/risken är större dom kommer tidigare. Så nu är jag alldeles förvirrad efter senaste ultraljudet..

 2. Även om du inte vet din ägglossning bör det ju bli en rimlig gissning att gå på senaste mens om dina cykler inte är väldigt svängiga så vad himla tråkigt att folk ska hålla på å så osäkerhet o oro! Jag har gjort vul/ul i 6+3, 7+5 och 12+2 (Nipt) och det har stämt på någon dag. Keep up the spirit!

 3. Annelie skriver:

  Gjorde precis som dig och fick samma kommentarer. Blev framflyttad båda gångerna men båda bebisarna kom när appen sa att de skulle.;)

  Du gör helt rätt, och gör preciiis som du vill!:)

  Kram

 4. Usch vad tråkigt… skit i sånt och NJUT nu! Puss och kram Amanda din gamla hm kollega❤️

 5. Jonna skriver:

  Så tråkigt att folk ska lägga sådana skitkommentarer!! 😡
  Jag är så glad för er skull att ni plussat och önskar er all lycka ❤️ kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..