Elsa som minimajsare

Mamma hittade ett gammalt klipp från min instagram på Elsa när hon var 1,5 år. Jag blev alldeles nostalgisk och har suttit och tittat på gamla bilder på henni. Det känns helt ofattbart att vi ska få en till mini. Tiden från att Elsa föddes i maj 2015 till nu har gått så fort! Visst upplevs tiden som mycket fortare när man har fått barn?

Idag är det jag som ska hämta Elsa på förskolan. Det är något jag verkligen tycker om att göra. När jag började jobba i stan delade vi upp det så att jag tar alla hämtningar utom måndagar och Ibbe tar alla lämningar utom fredagar. Hittills har det fungerat så bra! Att få tillbringa eftermiddagarna med henne är  så mysigt. Idag står klippning av lugg och bad på schemat!

IMG_7544
Jag minns den här tiden som igår. Kläderna, dagens outfit, hårbanden. Vid den här tidpunkten kallade vi Elsa för Snyltis.

IMG_9453
I en gunga hemma hos Johanna Kajson när hon bodde här uppe i Stockholm.

IMG_8723
Jag längtar faktiskt efter att få vara föräldraledig igen.

IMG_4392
Min älskade gullmunk!

IMG_8618
Alla högtider blir så mycket roligare med kids! Här är midsommar i Torekov.

IMG_0938
Vi två. <3

IMG_7036
Kärleken jag känner för den här lilla människan. Den är obeskrivlig och blev om möjligt ännu starkare nu när jag plussade. Jag känner så starkt att jag vill vara med henne hela tiden.

 1. Anna skriver:

  Jag är också förskolelärare och mamma och skulle påstå att det är högst individuellt huruvida det är bra/mindre bra att vara på förskolan. Min erfarenhet av äldre barn som får syskon och är lediga mycket, är som ovan nämnt, att de inte riktigt kommer in i gruppen och att de nästan slits lite ur verksamheten om barnen endast går 15 h/v. Tycker inte att man i dessa fall kan prata om en likvärdig förskola för alla barn. Givetvis ska förskolans kompensatoriska uppdrag ska stärkas då! För övrigt så himla bra planerat med bebis lagom till semestern, så Elsa kan få vara med i början! 😎🙌🏻

 2. Sofia skriver:

  Ett tips (från en förskollärare och tvåbarnsmamma) (haha dessa tips, förlåt i förväg..) är att ha Elsa hemma när hon får syskon. Hon slipper känna sig utanför, ni kan bonda tillsammans och lära känna nya familjen med henne, inte utan henne. Blir ofta ganska bråkigt och tjatigt när man hämtat hem stora den förskolan, det beror ofta på att stora helt enkelt känt sig utanför. Hen vill på alla möjliga och omöjliga sätt göra sig påmind i familjen.
  Och ja, det är skitjobbigt stundtals med två barn hemma, men såå värt i längden! ❤️

  1. E skriver:

   Har själv två barn hemma just nu då den stora inte hade börjat fsk när lilla föddes. Vi funderar fram och tillbaka om och isåfall när stora ska få börja.

   Menar du att Elsa ska sluta på förskola och att det skulle vara bättre för henne? Tänker att hon redan har ert stort socialt liv där och att ta bort det samtidigt som hon får ett litet syskon skulle vara lite väl mycket samtidigt? Kan tänka mig att det skulle vara skönt för alla om hon var hemma mer än nu, typ gick 15h/ veckan eller nåt men att sluta helt och hället? Frågar av ren nyfikenhet och inte nåt illa menat. Alla känner såklart sina barn bäst och vet vad som passar 🙂

   1. Nella skriver:

    Hej, jag undrar också då vi snart ska börja försöka med syskon – men vår dotter är 4 år och 2 mån..Vet inte vad som blir bäst..känns konstigt att dra ur henne från föris när hon är ca 5 år…Hon blev ledsen idag när jag tänkte ta ledigt och ha henne hemma..ville gå till förskolan och sina kompisar.. så jag jobbade ist…haha och sen blev hon sur när jag hämtade henne kl 15 för jag tänkte att vi skulle mysa och fika 🙂 Redan dissad som mamma 😀
    Kanske annorlunda när hennes syskon kommer iof!

   1. Sofia skriver:

    Om stora inte börjat än så tycker jag man ska vara hemma med båda, pga det jag skrev ovan. Om stora redan gått länge och är 4-5 år är det kanske en annan sak. Isåfall hade jag först hållt stora hemma tills hen själv började efterfråga förskola. När/om det sker så hade jag förklarat att jag gärna vill vara hemma med båda för att det är mysigt, men om stora vill får hen gärna gå 15 timmar. typ så 🙂

    Anledningen till att jag skrev först var för att många automatiskt sätter stora på föris fast man är hemma. Det är ju faktiskt inte riktigt det föris är till för egentligen, utan är man hemma bör man ha sina barn hemma.

  1. Johanna skriver:

   Jag har testat båda och är lite kluven. Det funkade jättebra att va hemma med båda, även om det inte blev så mycket hemmamys utan vi var mest ute och gjorde saker. Alla nöjda med den lösningen. Efter 5 månader hemma med båda började storasyster förskolan 15h/v och varken hon eller jag tyckte det var bra. Iom att man inte fick bestämma timmarna (8:30-13:30) själv så passade det inte alls in i våra rutiner. Och eftersom hon var på förskolan så ”lite” så kom hon aldrig in i gruppen och tyckte inte det var roligt. Inför tredje barnet så gick båda storasyskonen på förskolan (storasyster 15h sen innan och storebror började precis), men vi läste kurser samtidigt så vi fick fler timmar. Då gick barnen 9-3 måndag-fredag vilket båda tyckte var jätteroligt. Vi kunde ha en lugn morgon och ha tid att göra någon rolig aktivitet på eftermiddan. Jag kunde mysa med lillasyster hemma på dan utan att flänga runt. Alla nöjda med den lösningen också. Men hade de stora barnen varit hemma 100% tror jag det hde fungerat bra också och alla jade varit nöjda. Vi hade varit mer aktiv bara. 15h/v är jag däremot tveksam till då jag anser att man inte riktigt kommer in i gruppen då.

 3. Karin skriver:

  Ja, hon är verkligen en söt och klok liten flicka. Om jag mött er på stan, hade jag haft svårt att låta bli att pussa på hennes gulliga kinder. Jag har ett barnbarn som är ett par veckor äldre än Elsa, de påminner om varandra. Lika söta och förståndiga.
  Kram från en mormor. 💕

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..