Illamåendet är här med full fart

Oj, oj. Om jag trodde att jag mådde lite illa innan är det ingenting mot hur jag mår nu. Igår öppnade jag kylskåpet, slogs av en nasty lukt och fick springa till toaletten. Jag kräktes tills jag kissade på mig. Iofs gör jag nästan alltid det när jag kräks efter att Elsa kom till världen. Någon mer som har det så?

Jag somnade illamående, vaknade mitt i natten och var tvungen att kissa, sen vaknade jag imorse av illamående. Jag fick i mig lite yoghurt och en kopp te innan jag gick till bussen. Mitt nya bästa är Froosh, helst den med persikosmak. Till lunch blev det en thaisoppa som var så god men innan jag hann äta den kräktes jag. Ska det vara såhär nu? Jag gnäller inte, jag försöker se illamåendet som något positivt.

IMG_6779
Ikväll är det Årets mama. Håll tummarna för att jag inte kräks på röda mattan, hehe.

 1. Hej! Jag kräktes oxå som en fontän. Åt lergigan och lergigan comp för att ens ta mig igenom dagen. Gick ändå ner flera kg de första månaderna. Men det är ju klart värt att kräkas lite för att ungen ska växa! Hoppas allt ser bra ut på nästa ultraljud håller tummarna för dig!

 2. Kissar typ alltid på mig, fast jag är ung och inte fått barn, trots knip övningar och allt sånt! Haha Kan helt enkelt inte spänna tillräckligt i guess när jag skrattar, kräks eller nyser om blåsan inte är tömd! :))))))
  Hoppas du inte behöver må så illa hela graviditeten! Super bra podd idag! Kram!

 3. Mådde också SÅ illa och kräktes under mina graviditeter. Det är verkligen ingen hit… Under den sista graviditeten så åt jag Lergigan och Lergigan comp och det hjälpte mycket så det är ett tips!
  Brukar också kissa på mig när jag kräks😂🙈

 4. Min första tanke var GRATTIS till ditt hemska illamående, o då menar jag det som något positivt! Jag tänker att lilla frö mår alldeles prima nu när du mår kass. Hoppas illamåendet försvinner efter v12.
  Jag tyckte att kolsyrat vatten höll illamåendet på avstånd när jag var gravid! Kram

 5. Illamående är verkligen inget kul men det enda positivt är ju att det är ett bra symptom! För mig höll illamåendet i sig mellan v 6-10 sen försvann det som tur var! Vecka 15 här nu och mår riktigt bra igen! 😊

 6. Urgh för illamående o spyor! Hade inte överlevt nån av mina graviditeter om de inte var för lergigan comp. Se till att de skriver ut de till dig på ultraljudet! Å instämmer bara med nån här uppe, bubbelvatten va min räddning. Sen med o spy o kissa samtidigt haha Jajjamen 🙋🏼‍♀️ Måste sitta på toa o spy i hink om jag inte vill vara nerkissad😂

 7. Usch och fy! Jag började kräkas v 6 med båda barnen den första graviditeten gick det aldrig över, som tur va blev dey bättre med lillebror!
  😅 Det är vidrigt, men också positivt – och konstigt nog fick jag ett längt över att bli gravid igen nu när jag läste det här. Haha!

 8. Första grav mådde jag bra! Tror jag kräktes typ max 5ggr! Så skönt! Andra spydde jag morgon/kväll från v6- 25 sen uppehåll ca 4 veckor och sen kräktes jag varje kväll till det var dags 🙁 andra grav låg jag med huvudet i toaletten och spydde och kissade ner mig varje gång 🙁 Trots att jag nyss kissat! Hade första varit som andra hade jag bara haft ett barn 🙂

 9. Hej! Stort grattis till graviditeten. Vill inte vara den som är den 😂 men jag kräktes i 31 veckor med min Elsa och 28 veckor med min Elis. Inget roligt alls men så värt det i slutändan. Och nu när jag läser om ditt illamående är det nästan så jag kan framkalla känslan igen. Stort lycka till ❤️🙏

 10. Jag mådde som en prinsessa min första graviditet. Nu är jag gravid en andra gång och är i v12. Jag kräks som en gris. 😂🙈 mådde konstant illa i några veckor, nu är det inte konstant men jag kräks fortfarande dagligen. Alltså kaskadkräker och magen krampar tills den är tom och lite till….. salt torr mat verkar fungera bäst för mig. Jag kan inte dricka samtidigt som jag äter. 🤪 heja oss!!

 11. Ni som ätit legigan comp… blev ni väldigt trötta?! Jag är så trött så jag undrar om jag kommer kunna jobba / köra bil till och från jobbet om jag blir ännu tröttare… 🙄

  1. Comp gjorde mig säkert lite tröttare men mycket bättre funktionsduglig än att kräkas hela tiden. Ibland Tog jag lergigan comp tillsammans med åksjuketablett för att jag bar riktigt yrslih. Tog vanlig lergigan inför natten och sov som en stock på dem och vaknade inte illamående på natten när jag behövde gå upp och kissa eller nattaom en unge.

   Vill bara tipsa om att man kan tydligen niferex på recept. Går på högkostnadsskyddet då!

   1. Niferex kan du få på recept och samma med Duroferon men ingen av dem ingår i förmånen och går därför inte på högkostnadsskyddet! /Apotekare

  2. Jag blev inte alls trött av Lergigan comp, den innehåller ju både koffein och efidrin. Däremot blev jag jättetrött av vanliga Lergigan (utan comp) men den tog jag bara på kvällen. Lergigan comp åt jag på morgonen, mitt på dagen och eftermiddag.

 12. Förstår din oro efter ultraljudet. Har själv varit med om samma. På grund av upprepade missfall så fick jag ett tidigt ultraljud i vecka 6. Läkaren kunde då inte se något hjärtljud och jag fick en till tid två veckor efter. Det var de längsta dagarna på länge. När jag i vecka 8 skulle tillbaka tog jag med mig min sambo och jag var beredd på det värsta. Väl där så såg läkaren inte bra ett hjärta utan två små hjärtan!! Och nu har jag mina underbara bäbisar här i soffan. 5 veckor gamla. Så ibland är det svårt att se hjärtslagen i början, det behöver inte betyda det värsta. Men jag vet att det inte är det lättaste att tänka positivt i en sån situation. Jag hoppas verkligen att allt ser bra ut på nästa ultraljud. Och angående illamåendet så mådde jag illa konstant varje dag från vecka 6- vecka 17. Kunde inte ens handla på grund av all mat överallt och lukt 😅 Jag fick lergigan Comp utskrivet och det underlättade lite 😊

 13. Usch och fy, illamående är inget kul. Jag hade det igenom båda mina graviditeter… Det ”positiva” enligt min svärmor som är bm är att tydliga graviditetssymptom visar på att graviditeten ”sätter sig”. Håller tummarna för att illamåendet lägger sig och att nästa ultraljud visar ett litet pickande hjärta!

 14. Åh men jag tänker att det är ett bra tecken 🙂
  Hur va det när du va gravid med Elsa? Kräktes du då också? Jag va noll illamående i min första graviditet har liksom räknat med att jag inte kommer vara det nästa gång..haha…kommer säkert bli tvärtom bara för det! 😀

 15. Hade sådär under min graviditet också fram till v 16, sen vände det. Ät nånting innan du ens går ur sängen är mitt tips. Småät ständigt och så finns postsfen på apoteket och även tabl på recept man kan få utskrivet.

 16. Jag är gravid i vecka 30 med vårt första barn nu. (❤️❤️❤️)

  Och de första 15 veckorna spydde jag irpincip varje dag, flera gånger om dagen. Kunde inte öppna kylen eller diskmaskinen utan att kräkas och kunde inte äta någon riktig mat (Gud förbjude äta i lunchrummet! Satt vid mitt skrivbord och försökte äta riskakor eller hönökaka och bebisyoghurt haha)

  Tyvärr hjälpte ingenting mig förutom att försöka äta pyttelite ofta, typ en halv riskaka eller knäckebröd. Men jag tänkte hela tiden ”allt för bebis” och det underlättade lite ❤️

  Jag håller tummarna för att det släpper tidigare för dig.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..