Idag gick det inte

Imorse när klockan ringde kände jag mig omänskligt trött. Inte så konstigt med tanke på att det blev rätt sent igår. Det är en av nackdelarna med att bo så långt från stan. Det tar sitt lilla tag att komma hem på kvällen, även om jag fick skjuts som var guld värt. Jag klädde på mig och skulle dricka min kopp te men hann ta en klunk sen kräktes jag.

Jag kände att jag inte vågar sätta mig på bussen i en timme i det tillståndet utan valde att vara hemma idag. Tyvärr har jag mått så pass illa att jag knappt fått någonting gjort. Men jag antar att jag behöver lyssna på kroppen och vila. Nu ska jag alldeles strax kila ner till förskolan för att hämta Elsa. Sen ska vi gå till affären och jag ska köpa hem lite färdiga soppor. Det känns som det enda jag kan få i mig just nu.

Det dumma är bara att ju längre man avstår från att äta något, desto mer illamående blir iaf jag. Men jag är så osugen på mat. Helst av allt skulle jag vilja leva på isglass just nu. Jag ska ta en sväng förbi apoteket också och se vad dom har mot illamående. Tack för era tips!

IMG_6716
Så härlig bild från i somras. Jag blir tårögd när jag tänker på nästa sommar. En familj på fyra som ska åka båt. Det kommer bli magiskt! Tänk om jag visste då vad jag vet nu. Livet hörrni! Jag ska berätta mer om galan igår sen. Den var helt magisk!

 1. Min räddning var lergigan😊Be att få det utskrivet,hjälper mot Illamående😊Å grattis än en gång till graviditeten💕🌸

 2. Åh stackare! Lider så med dig! Finns fan inget värre (enligt mig😂) än detta gravidillamående. Jag är i v16 o fått alla mediciner de kan skriva ut o inget hjälper för mig tyvärr. Däremot har jag börjat knapra djungelvrål. Vet inte om det är det men ibland hjälper det att stoppa ett par i munnen. Önskar jag hade världens bästa tips som funkar men tyvärr inte. Hört att akupunktur ska vara bra! Ska testa det i v tänkte jag så det kan du ju prova om du vill!

  Vill heller inte säga något hurtigt som ”kämpa på!” för hade en man varit gravid hade de löst detta för längesen medan vi bara ska ”hålla ut!” Tänker på dig!! ❤️ Kram

  1. Man ska väl undvika lakrits när mannar gravid? Eller det kanske bara är en skröna?fick för mig att jag läst det någonstans 😊

   1. Ja jag har hört någon gång att stora mängder inte är så bra men så mkt blir det inte per dag tror jag plus att alla de mediciner de tryckt i mig som inte fungerat kan inte heller vara balsam för kroppen 😊

    Lagom är bra med det mesta tänker jag och mår man så illa att allt kommer upp får man vara glad att något vill stanna i kroppen 😅

  2. Vad roligt, jag åt också djungelvrål mot illamåendet! Haha. Och lergigan comp:)

   Jag blev sjukskriven två veckor när det var som värst. Kom knappt ut sängen och fick inte behålla något:( Men sen började jag äta lergigan comp och då blev det hanterbart! Dock försvann det aldrig helt.. Det gällde att små äta hela tiden..

   1. Haha kul att det funkat för dig med! 😂 skumt alltså. Lergigan comp el vanlig hjälper inte mig. 😔 fått en annan svindyr medicin som man kör upp bakvägen men vet inte om den hjälper särskilt heller. Djungelvrål verkar ändå vara mest effektiv o billigast. 😅😂

 3. Postafen (åksjuketablett) fungerade toppen för mig! Finns receptfritt. Lergigan och Lergigan comp funkade inte alls utan jag blev skakig och snurrig av dem…

  1. Tog postafen en gång men blev så sjukt trött. Hade sovit hela natten, sov sedan hela dagen och vaknade och kände mig helt förlamat. Kom till slut iväg för att hämta barn på förskolan. Lagade mat och gick och la mig igen och sov hela natten. Vågade inte ta dem mer efter det.

   1. Oj låter inget vidare! Men då ska du verkligen inte ta vanlig lergigan för de blir man helt däckad av. I så fall är comp bättre men de fixade inte jag alls.. Mådde så dåligt av dem! Jag provade åksjukearmband också men de hjälpte inte alls…

    1. Fick lergigan utskrivet mot hepatos. Var fantastiskt då jag sov som en stock i slutet sv graviditeten. Men förstår om man inte ska ta dem på dagen 😬

 4. Ingefära har räddat mig! Koka upp vatten och lägg i skivad ingefära, låt dra. När det svalnat pressar jag i citron. Gott också.

 5. Åh, lider så med dig! Mitt bästa tips mot gravidillamående är russin och att knapra på riskakor/ majskakor. Kämpa, snart vänder det!❤

 6. Kex, knapra på kex innan du stiger upp på morgonen. Sen om det är så att recepfria läkemedel mot illamående inte fungerar, finns faktiskt ett till alternativ som läkare skriver ut. De hjälpte mig.

 7. Testa receptfritt annars lergigan COMP, vanlig lergigan blir man sååå trött av! Och ät varje timme! B12 kan också hjälpa om man har brist på det!

 8. Det bästa som hjälper är åksjukearmband. Finns på apoteket och kan användas dygnet runt. Fungerar så bra, har använt vid både graviditet och som nyopererad.

 9. Testa Lergigan comp, det kommer jag göra om det drar igång igen. Mitt illamående är inte konstant längre men jag kräks fortfarande typ dagligen (v12).
  Ät ofta. Drick inte samtidigt som du äter. Salt mat fungerar bättre, sött går bort. Däremot har det fungerat med nyponsoppa o blåbärssoppa att dricka som mellanmål. Har haft svårt att få i mig vätska. Stressa inte på morgonen..

  Lycka till. 💞

 10. Stackare! Är själv preggo med nr 2 och åt Lergigan comp fram till v.19. Vet att det är extremt individuellt vad som funkar på olika människor, man får testa sig fram, men för mig var det räddningen!
  Det viktigaste tycker jag är: kontakta bm eller gyn för att prova att få medicinsk hjälp!!! Låter som att äta ofta är svårt för dig.
  Stå inte bara ut med detta (för att man som gravid ”ska” kräkas och ha alla jävla plågor och bara vara lycklig för det) det finns hjälp att få som iaf lindrar.

  Även om det är pissig så är det iaf solklart att med dessa symptom så finns det en (eller två 😉) där inne. Grattis!

 11. Första graviditeten tog jag postafen, sov dygnet runt i ett par månader typ innan kroppen vande sig 😅 Andra graviditeten fick jag utskrivet lergigan comp som jag typ levde på(5 tabletter om dagen) för att kunna jobba. Fungerade bra på mig 😊 visst mådde jag illa ändå men inte det där fruktansvärda förlamade illamåendet…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..