Idag gick det inte

Imorse när klockan ringde kände jag mig omänskligt trött. Inte så konstigt med tanke på att det blev rätt sent igår. Det är en av nackdelarna med att bo så långt från stan. Det tar sitt lilla tag att komma hem på kvällen, även om jag fick skjuts som var guld värt. Jag klädde på mig och skulle dricka min kopp te men hann ta en klunk sen kräktes jag.

Jag kände att jag inte vågar sätta mig på bussen i en timme i det tillståndet utan valde att vara hemma idag. Tyvärr har jag mått så pass illa att jag knappt fått någonting gjort. Men jag antar att jag behöver lyssna på kroppen och vila. Nu ska jag alldeles strax kila ner till förskolan för att hämta Elsa. Sen ska vi gå till affären och jag ska köpa hem lite färdiga soppor. Det känns som det enda jag kan få i mig just nu.

Det dumma är bara att ju längre man avstår från att äta något, desto mer illamående blir iaf jag. Men jag är så osugen på mat. Helst av allt skulle jag vilja leva på isglass just nu. Jag ska ta en sväng förbi apoteket också och se vad dom har mot illamående. Tack för era tips!

IMG_6716
Så härlig bild från i somras. Jag blir tårögd när jag tänker på nästa sommar. En familj på fyra som ska åka båt. Det kommer bli magiskt! Tänk om jag visste då vad jag vet nu. Livet hörrni! Jag ska berätta mer om galan igår sen. Den var helt magisk!

 1. Elin skriver:

  Första graviditeten tog jag postafen, sov dygnet runt i ett par månader typ innan kroppen vande sig 😅 Andra graviditeten fick jag utskrivet lergigan comp som jag typ levde på(5 tabletter om dagen) för att kunna jobba. Fungerade bra på mig 😊 visst mådde jag illa ändå men inte det där fruktansvärda förlamade illamåendet…

 2. Emelie skriver:

  Stackare! Är själv preggo med nr 2 och åt Lergigan comp fram till v.19. Vet att det är extremt individuellt vad som funkar på olika människor, man får testa sig fram, men för mig var det räddningen!
  Det viktigaste tycker jag är: kontakta bm eller gyn för att prova att få medicinsk hjälp!!! Låter som att äta ofta är svårt för dig.
  Stå inte bara ut med detta (för att man som gravid ”ska” kräkas och ha alla jävla plågor och bara vara lycklig för det) det finns hjälp att få som iaf lindrar.

  Även om det är pissig så är det iaf solklart att med dessa symptom så finns det en (eller två 😉) där inne. Grattis!

 3. Testa Lergigan comp, det kommer jag göra om det drar igång igen. Mitt illamående är inte konstant längre men jag kräks fortfarande typ dagligen (v12).
  Ät ofta. Drick inte samtidigt som du äter. Salt mat fungerar bättre, sött går bort. Däremot har det fungerat med nyponsoppa o blåbärssoppa att dricka som mellanmål. Har haft svårt att få i mig vätska. Stressa inte på morgonen..

  Lycka till. 💞

 4. Sofia skriver:

  Det bästa som hjälper är åksjukearmband. Finns på apoteket och kan användas dygnet runt. Fungerar så bra, har använt vid både graviditet och som nyopererad.

 5. E skriver:

  Jag levde på Postafen, digestivekex och iskallt vatten med citron och ingefära i. Tips 😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..