Oron jag känner inför imorgon

Imorgon är det dags för ultraljud igen. Jag känner mig lugn. Jag vet att jag var väldigt ledsen förra veckan, men jag har hunnit smälta allt, läst på och känner att jag har mer koll nu. Dels vet jag mer om vad man kan och inte kan se vid tidiga ultraljud, men jag inser också att det inte är upp till mig att bestämma eller avgöra, eller att jag ens kan påverka utgången av den här graviditeten.

Jag har som jag minns det aldrig mått såhär illa i hela mitt liv, vilket ju är ett bra tecken just nu. Det är klart att det finns en liten oro inför att det ska ha stannat av och att jag har fantomsymtom på en graviditet. Men jag försöker tänka positivt. Imorgon får jag förhoppningsvis se ett (eller två!) hjärtan picka där inne. Om inte, så hoppas och tror jag att jag får ett nytt ultraljud om ytterligare en vecka. Gynekologen sa att man egentligen kan vänta två veckor eftersom att jag var så tidigt gången, men att vi kan kika efter en vecka och det kändes mer lugnande för mig.

Jag var och köpte Postafen igår. Det hjälpe lite imorse mot illamåendet, men istället sov jag som en stock på bussen hela vägen in till stan, sen var jag lika trött när jag vaknade som när klockan ringde vid 5:30. Nu ska jag hämta mina älskade Elsa på förskolan. Har saknat henne så mycket idag. Nu gäller det bara att inte kräkas på bussen hem….

 1. Tänker på dig, förstår din oro
  Blev nyss farmor åt en pojke, hans föräldrar kämpade i 7 år o lyckades till slut

  Hoppas att allt ser fint ut imorgon <3
  Maria i Skåne

 2. Be gynekologen skriva ut Lergigan comp imorgon när du ändå träffar honom 🙂 Håller tummarna att allt ser bra ut, men det tror jag!

 3. Lycka till imorgon!
  Mitt bästa tips mot gravidillamående är att ta Postafen på kväll, ta det när du ska sova. Då hjälpte det som mest för mig och jag slapp det mest av tröttheten. Annars funkade att små äta för mig, hade med mig nötter och kex som jag kunde småäta lite hela tiden… Kämpa på!

 4. Hej! Håller tummarna för dig i morgon! Det kommer säkert gå jättebra! Tänkte på en sak. Du kanske inte skulle gått så hårt åt de som påpekade att du nog inte var så långt gången som du sa (jag vet dock inte hur de skrev dessa kommentarer då jag inte läst dem, de kanske var skrivna på ett otrevligt sätt och då är det så klart inte okej). Kanske skrevs detta av personer som vet hur stor skillnad det är på att vara i till exempel vecka 6 eller vecka 8, och vet att man sällan kan utgå från ”senaste mensens första dag” vid en rubbad cykel. Kanske har de varit med om det du är med om just nu, eller är väldigt pålästa i ämnet. Men jag vet inte, bara en fundering! Kram på dig och din fina familj!

  1. Det var inte så mycket kommentarerna i sig som var i stil med: ” Grattis! Tänker att plusset på stickan kanske borde varit starkare om du redan är i vecka 6, men det där vet ju bara du” eller ”du kanske borde boka dateringsultraljud för att vara säkrare” eller ”kanske kolla graviditetstest som anger vecka” däremot SVAREN på kommentarerna från andra läsare var riktigt ugly. Typ ”häng ut dom j*vlarna som kommenterar så!”, ”fy f-n hur folk beter sig, hur kan man ens SÄGA så?”. Tror inte att någon som kommenterade om att graviditeten skulle vara kortare gången gjorde det för att vara dum – varför skulle någon? Jag tog iallafall illa upp då det kom så mycket kritik på en i mina ögon ytterst välvillig kommentar, även om J naturligtvis har rätt att känna precis som hon vill. Jag tror att alla kan försöka tänka på att skriven text ofta är lite fattig på nyanser och man behöver inte alltid gå så hårt fram på nätet!

 5. Jag ska också på ett tidigt ultraljud i morgon. Är så nervös, jag har typ inga symtom förutom lite ömma bröst, önskar till och med att jag skulle må illa. Tänk om det inte finns något där…

 6. Lycka till imorgon! Natten innan mitt senaste dateringsultraljud drömde jag att det var trillingar som sen visade sig vara delfiner (?). Man drömmer så mycket sjukt som preggo alltså. Men som tur var var det bara en liten klump där inne. Och på senaste ultraljudet såg det ut som en helt vanlig bebis ☺️

 7. Natten innan mitt ultraljud drömde jag att barnmorskan tittade upp förvånat och sa ”det här har jag aldrig sett innan men du har en liten griskulting i magen, grattis vännen” Och min första tanke var: hur bär man en kulting i bärsele? 😂 Tack och lov var det en liten tös därinne ❤️

 8. Tack för att du delar med dig, det hjälpte mig igår när läkaren inte heller hittade ngt hjärta på tidigt ultraljud. I och med att du skrivit om detta och nu fått positivt besked blev jag inte lika orolig! Hoppas och all lycka till dig!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..