”Olles” hjärta pickar!

Wow vilken känsla! Jag var lugn, men samtidigt nervös och kräkfärdig när jag närmade mig stället där jag hade tid i förmiddags för att göra mitt andra tidiga ultraljud. Jag har försökt hålla mig sysselsatt och tänka på annat, men det har varit svårt. Jag har längtat och bävat för den här dagen, men mest längtat. Min magkänsla sa till mig att allt var som det skulle.

Idag var läkaren precis i tid så jag slapp vänta någon längre stund i väntrummet. Vi hann småprata lite om var vi bor medan jag skulle lägga mig ner. Sen blev han tyst när han började göra ultraljudet sen sa han glatt ”här har det hänt mycket sen förra veckan!”. Och visst hade det gjort det. Från att ”Olle” varit osynlig för ultraljudet till att nu mäta nästan en hel centimeter och ha ett litet hjärta som pickade. Att se hjärtat var helt magiskt. En bild i minnet jag kommer bära med mig för alltid.

ulktraljud_vecka6+6
Det är ju svårt att se, men där är iallafall lilla bebisen. Så lycklig just nu, och lättad. Nu ska jag fira, vila och tacka Gud och kroppen.

 1. Stort grattis! Då ville kanske vissa läsare dig bara väl när de inte trodde att du var så långt gången som du själv trodde:)

  1. Absolut! Men tycker inte riktigt det handlar om ”menar väl” med den typen av kommentarer jag fick. De var mer ifrågasättande och inte alls ”i all välmening”. Att dela med sig av en sån här resa ska inte behöva innebära att jag ”ska ta det” och ”räkna med att bli ifrågasatt” eller ”rättad”. Kram J

   1. Exakt, och absolut inte bli totalkränkt med funderingar kring eventuell övervikt heller som orsak till att inte bli gravid direkt heller! Minns du att jag skrev att du nästa år skulle få ditt efterlängtade barn?! Känner mig nästan som en sierska, ha ha. För mig var det solklart hela tiden, tror också att det är en ”Olle” därinne. Stor kram och GRATTIS💖

 2. Stort grattis! Vilken vecka är du i? Vi började försöka precis samtidigt som du och är nu i v. 5 (4+3) overklig känsla! <3

 3. Ååhh vad jag blev lycklig nu! Jag har tänkt mycket på dig och hållt alla tummar och tår inför idag! Jag har lyssnat på er podd från start så ni känns som mina vänner. Åh vad glad jag blev för att det gått så bra idag. Ta hand om dig ❤️❤️❤️❤️

 4. Stort grattis!! Hittade din blogg och pod av en slump när jag googlade gravtest för några månader sen, började försöka ca en månad efter dig och plussade i helgen! Så himla häftigt! Kommer fortsätta följa dig och hoppas vi båda sitter med varsin bebis i slutet på juli <3

 5. Stort grattis!!! Hittade din blogg och pod av en slump när jag googlade på typ gravidstickor för några månader sen. Jag och mina kille började försöka en månad efter er och plussade i lördags. Såå spännande och kommer följa din graviditet hela vägen, håller ALLA tummar för att vi båda sitter med en bebis i slutet på juli <3

 6. Ladda ned Preglife eller nån annan gravidapp om du inte gjort det förstås redan. Där brular man kunna räkna fram bf.

 7. Stort grattis💗✨
  Kan bara tänka mig vilken underbar känsla det där måste vara!
  Försöker också att få en liten att gro i magen men det verkar inte viljas.. men jag ger inte upp!
  Undrar bara – gör alla ultraljud så tidigt eller är det något man behöver be om?
  Önskar dig all lycka med lille ”Olle” och så glad att jag hittat hit till din blogg!

 8. Åh sp underbar känsla. Jag vet. Jag fick samma besked med vår första graviditet. Pinan mellan ultraljuden var vidrig. Och lättnaden sen. My goodness för denna bergochdalbana. Så fint av dig att du delar med dig av resan!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..