Tystnaden beror på mitt mående

Jag kräks, sover, kräks och mår illa. Jag minns inte att jag mådde såhär dåligt med Elsa i magen. Jag är konstant illamående och inget jag testat hittills har hjälpt. Nu har jag hört av mig till min barnmorska och bett om Lergigan Comp som många har tipsat om. Håller tummarna för att det ska lindra lite. Idag sitter jag hemma och jobbar. Jag vågar inte sätta mig på bussen i en timme när jag mår såhär. Det är inte bara lukter som får mig att må illa och kräkas, utan tanken på en lukt, en matbild på Instagram, en hostning som ger kväljning, att jag dricker vatten lite för fort. Ja, ni fattar. Jag tål inga lukter så stackars Ibbe har fått rensa ur kylen både en och två gånger.

I helgen har jag försökt ta det så lugnt jag bara kan. Vi var en sväng till Ikea för att köpa garderob och skrivbord till Elsas rum. Vi håller äntligen på att göra om där. Eller fixa klart egentligen. Jag kommer ihåg att jag började fixa i Elsas rum redan när hon låg i magen och sedan dess har det sett likadant ut. Nu ska det bli ett mer lekfullt rum med olika ”stationer” har jag tänkt mig. En läshörna, en utklädningsstation, ett ställe för pyssel och så sängen såklart. Ser fram emot att visa resultatet. Igår fick Ibbe bygga och jag assisterade så gott jag kunde. Jag känner mig tyvärr sjuk, men ska inte klaga eller gnälla. Jag är så glad över att vara gravid, men att känna sig sjuk dygnet runt är inte så härligt.

IMG_7056
Två gullisar på IKEA.

IMG_7057
Elsa var väldigt nöjd med besöket.

IMG_7058
Så mycket kärlek. Min lilla familj.

 1. Grattis till din graviditet! Men förstår dig, att må så illa så man känner sig ständigt sjuk är inte kul!

  Jag har fått lergigan comp utskrivet men fick inte tillräcklig effekt! Fortsatte att kräkas, om än inte lika ofta. Har också fått primperan utskrivet och en kombination av dessa hjälpte mig att kräkas mer sällan men illamåendet försvann inte helt.

  Lycka till och hoppas du får hjälp av medicin, inte värt att krälas flera gånger varje dag när det finns piller att testa!

 2. Du efterfrågade på IG tips på vad man kan äta vid illamående . . . Mitt bästa tips är nog att tänka så lite på mat som möjligt! 😅😅 Laga inte mat, köp färdigt eller bli bjuden så du slipper känna så mycket dofter. Ät smörgås och knäckebröd, kräm, frukt och godis, chips! Ett annat tips är att välja mat som är okej gott att spy upp igen, kan rekommendera makaroner med smör och risgrynsgröt. . . 😁 Hoppas det går över snart! 😘

  1. Haha, vet du, att fråga om mattips på instagram var en god tanke, men i praktiken världens sämsta idé. Mår tyvärr ännu mer illa av att läsa om alla olika tips, även om jag såklart är tacksam för alla svar. Hehe. Kram J

   1. Haha, det förstår jag absolut! 😅 Knepet är väl att tänka så lite på mat som möjligt och samtidigt äta något mest hela tiden. Förstår verkligen inte anledningen till att man ska må så illa 😖😖

 3. Ååhhh jag kommer ihåg hur det kändes, fyyyfan!! Lider med dig. Jag åt ingefära och det hjälpte. Inlagd! Mitt sushiställe nere på hörnet hade en stor burk redo varje dag när jag kom dit men även godis med ingefära och sugtabletter..att konstant ha nåt i munnen hjälpte också fast det verkligen är det sista msn vill! Hoppas det går över för dig om några veckor <3

 4. En får VERKLIGEN tycka att det är svinjobbigt att vara gravid och samtidigt vara glad över sin graviditet. Klaga hur mycket du vill, barnet är lika önskat ändå.

 5. Jag fick något som kallas hyperemisis som är extremt illamående och kräktes också konstant! Och som folk skriver så se till att få lergigan comp och vanlig lergigan(till natten) plus primperan utskrivet och kolla om det funkar!(
  Ibbe kan ju hämta ut på apoteket åt dej om han har ditt leg)

  Köp kräkpåsar också. Såå värt!

  Och jag åt alltid precis det som kändes som att de skulle gå just exakt då oavsett vad det var..:)

  Och om du ej får i dej något alls(jag kräktes aven upp vatten) på något dygn så åk in till gynakuten och få dropp! (Jag väntade för länge och var uttorkad när jag väl kom in)

  Obs menar absolut inte att det måste bli så för dej!!

  Du är en kämpe!! ❤️

 6. var likadan med mina två flickor. Lergigan comp funkade men jag blev dåsig. En sak som gjorde under var akupunktur mot illamåendet! Fick det på MVC 1 gång i veckan. Från att spy så fort jag tnkte på mat spydda jag ”bara” på morgonen. En otrolig förändring!

 7. Om du inte får någon hjälp av lergigan, så be om ondansetron. B12 kan också hjälpa dig.

  Jag hoppas så innerligt att ditt mående förbättras ❤️

 8. Stort grattis till graviditeten! Älskar er podd. Förra veckan lyssnade jag på avsnittet med tjejen som födde hemma, det var så roligt så jag skrattade högt. Tur att jag promenerade ute i skogen.
  Det var också så häftigt att lyssna på just iumed en hemmaförlossning.
  Min yngsta dotter blev precis två månader och hon föddes oplanerat hemma. Men jag är så glad över att få upplevt det, och få dela det med min sambo. Han fick ta emot bebisen samtidigt som vår son stod bredvid och såg allt.
  Mot illamåendet kan jag rekommendera ingefäratabletter utöver de tabletterna du redan provat eller ska prova. Och åksjukearmband. De hjälpte mot de värsta topparna tyckte jag.
  Hoppas du kan må bättre snart!

 9. Gumman vet precis hur illa det är. Jag var sjukskriven de första veckorna med alla mina, kunde inte komma ut av soffan bara grät och mådde fruktansvärt illa. Bäst var när man fick slumra och slippa må illa korta stunder. PEPP till dig <3 Det brukar nå en topp en viss vecka om inte alltför länge sen hoppas jag du får må BRA! PUSS

 10. Stort grattis till bebis! ❤❤
  När jag väntade dottern fick jag ”frön” intryckta på särskillda punkter i örat av bm, gjorde ont att sätta dit men hjälpte mot illamåendet och så värt det! Och åksjukearmband! (hade dom fel från början och då hjälpte de inte alls)
  Styrkekramar!

 11. Hej igen!
  Vet inte om du testat åksjukearmband, skrev om tipset för någon vecka sedan. Det är så bra, och fungerar verkligen. Armbanden kan du ha på dig dygnet runt.

 12. Åh vet precis hur det kan vara. Mådde själv riktigt riktigt dåligt hela sommaren, låg i sängen till vecka 14 ungefär och grät och tyckte synd om mig själv. Alla försökte muntra upp mig med att säga att ”det kommer ju en bebis sen” men fy vad drygt det var, just i början också när allt känns så osäkert och bebisen är inte ens inom räckhåll. MEN det blir ju bättre som tur är.

  Tänkte mest bara skriva att man får verkligen klaga och tycka synd om sig själv, för mår man dåligt så är det synd om en! Spelar ingen roll att det kommer en bebis sen, det är ju inte nu. Hoppas du hittar nåt som funkar för dig eller att tiden går fort så att det värsta kan få gå över.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..