Himmel och bananpannkaka!

Rubriken är så bokstavlig den kan bli. Igår när jag gick ut på promenad var himlen så fin som synes på bilden ovan! Folk stannade och tittade i förundran.

Jag har fortfarande lite ågren för allt knäckebröd jag ätit senaste tre dagarna, men i eftermiddag blir det träning efter jobbet och ikväll en timmes promenad. Nu ska jag ställa mig och laga lunchlåda. Men först tänkte jag faktiskt tipsa om ett recept!

När jag efterlyste recept här i bloggen var det en vänlig person som tipsade om bananpannkaka. I originalreceptet är det vaniljsocker plus eventuellt stevia (sötningsmedel) men jag körde utan bäggedera och tyckte att det blev hur gott som helst. Bananpannkaka är alltså mitt tips. Visserligen innehåller banan mycket druvsocker men äter jag det någon gång i veckan gör det knappast någon skada.

Två portioner:
2 bananer
4 ägg
1 tsk salt
Mosa bananerna (behöver inte vara helt mosade), vispa i fyra ägg + salt. Stek i olja, tjockare och mindre än vanliga pannkakor gjorde jag mina. Servera med bär (jag tinade helt enkelt frysta hallon och blåbär). HUR gott som helst och helt utan mjöl och socker!

  1. Tack för receptet! Testade det idag med liten modifiering; en (riven!) banan, ett ägg, en riven morot, lite salt och lite kanel. Asgott! Några slevar kvarg, lite sylt, och frukt till. Bästa frukost ever

  2. Vilket bra tips det ska jag testa till barnen (och mig själv:). Låter som ett gott och bra mellis!

  3. Ja dom är hur goda som helst. Finns recept med dinkelmjöl oxå, men dessa är godare. Jag har serverat dom med en liten klick minikvarg där jag mosat i lite jordgubbar. Lite lyxigare variant och fortfarande lika nyttigt.

Comments are closed.

LOADING..