Jag i hatt och större storlekar i second hand-affärer

Igår provade jag en hatt på Beyond retro. Typiskt plagg som jag säkert aldrig skulle våga använda, men visst var den snygg? Jag hade nog ändå köpt den om den inte tryckte åt så hårt runt huvudet!

Jag köper aldrig kläder secondhand. Gärna väskor, inredningsprylar, porslin osv. Men aldrig kläder. Det beror på att det helt enkelt är så otroligt jobbigt att leta sig igenom mängden plagg i hopp om att något ska råka vara i en större storlek och att detta plagg ska råka falla mig i smaken. De flesta kläder (känns det som i alla fall) är typ storlek S-M, men inte mycket mer än så. Jag har funderat länge på varför man inte delar in affärens kläder i storlekar istället för färger/teman/typ av plagg. Det är ju ändå helt unika plagg så den nyfikna måste ändå titta igenom mängder av kläder i jakt på något fint. Varför inte ha en sektion för varje storlek, inklusive XL? På så sätt blir det tydligt och användarvänligt för kunden, och på ett sätt också lättare för personalen i butiken. Som det är nu skulle jag aldrig orka leta, leta, leta. Jag kollade lite igår på Beyond retro men de få plagg jag hittade som jag gillade var i alldeles för små storlekar. Jag frågade kvinnan som jobbade där om de hade några kläder i större storlekar, men hon bara: ”Det är omöjligt för oss att veta”. Ok, liksom!

Detta har också fått mig att fundera på om jag kommer ha en annan stil när jag når min målvikt? Det är smickrande för en kort och tjock person som jag själv att ha klänningar, koftor, tajts osv. Jag känner mig bekväm i det och har sedan många år slutat trycka ner mig i för tajta kläder. Och jag tror faktiskt inte att min stil kommer ändras när jag når min målvikt. Däremot kommer jag nog ha lite andra typ av byxor ibland. Kanske en snygg kappa (jag har ju en grön, som är mitt målplagg), eller kavaj. Och kanske kommer jag då börja fynda coola vintageklänningar också, istället för att införskaffa typ alla mina kläder på indiska. Men jag lär fortfarande vara förtjust i mönstrade tunikor och Converse om jag känner mig själv rätt…

PS: Nu är min andra roman skickad till tre förlag hittills. I veckan ska jag posta det till ytterligare några! Min första lämpar sig bra som läsning i hängmattan!

LOADING..