Kreativa projekt jag har på gång just nu

Jag tycker att det är otroligt viktigt att alltid ha massa kreativa projekt på gång. Det är ju det viktigaste i mitt liv, viktigare än något jobb någonsin kommer bli. Visserligen är ju viktnedgången också ett kreativt projekt, på det sättet att jag måste anstränga mig till max och använda hela min fantasiförmåga för att orka fortsätta. Men just nu har jag så himla roliga kreativa projekt på gång och mål som jag ser fram emot att genomföra:

KLÄ SKRIVBÖCKER

 

Jag är helt galen i fina skrivböcker och de går åt som smör i solsken för både mig och Jens. Senaste året har jag samlat på mig gamla tapetstuvar, hyllpapper, tyger och presentpapper i mönster jag gillar. Nu ska jag införskaffa en skärmatta och en skalpell, för att kunna klä böckerna på ett snyggt sätt. Jag skulle ha lite pysselverkstad i helgen, tills jag märkte att jag inte hade något klister. Men snart så! Jag tänker också att det kan vara fint att kombinera med mina teckningar på böckernas framsidor.

LÄRA MIG SY PÅ MASKIN

För ett tag sedan införskaffade jag en snygg orange symaskin från 70-talet, en rejäl sak som nog håller för det mesta. Jag vill lära mig sy igen. Kunskaperna från mellanstadiets syslöjd är tyvärr långt borta. Målet är att sy ett lapptäcke-inspirerat överkast till vår enkelsäng. Eftersom vi bor i en etta står sängen så synligt och det vore kul med ett riktigt läckert överkast som passar in. Vi har ett nu med, men det är rosa, blått och så vidare och passar inte helt perfekt in. Jag vill också lära mig sy enklare saker, såsom prydnadskuddar, sminkväska, bordsunderlägg och så vidare. En vän ska lära mig grunderna inom en snar framtid, sedan är jag igång!

LÄRA MIG FOTOGRAFERA

Som ni säkert har märkt är jag ingen mästare på att fotografera. Det beror dels på att jag använder mig av min halvkassa mobilkamera, som lätt gör bilderna oskarpa, men också på att jag inte riktigt kan knepen. Målet är att snart införskaffa en digital systemkamera (byta till mig kanske!), dels för att kunna ta snyggare, skarpa bilder till bloggen. Men också för att kunna fotografera fina bilder i andra sammanhang.

PÅBÖRJA MIN TREDJE ROMAN

Den andra romanen är precis färdigskriven och jag har börjat skicka den till några förlag. Nu ska jag börja skriva på min tredje roman, vars idé redan är utformad i mitt huvud. Jag ser fram emot att börja skriva, utveckla karaktären och se vad som händer. Jag brukar inte planera mitt skrivande så mycket. Vissa författare använder sig av synopsis för att få en översikt redan från början, själv föredrar jag att låta karaktärerna utvecklas åt det håll de vill och följa med på vägen.

SÄTTA IHOP MINA TECKNINGAR TILL EN BOK

I våras hade jag en konstutställning med mina teckningar, på temat En miljon ledsna flickor, på ett galleri på Söder. Rita gör jag så fort jag kommer åt och nu vill jag sätta ihop de bästa teckningarna till en tjock och härlig bok, som jag ska försöka få utgiven. Jag tänker också starta någon form av onlinegalleri där jag varje dag lägger upp en teckning. Det blir på sikt.

Vad har ni för kreativa projekt på gång?

 

LOADING..