Att alltid bära källaren och alltid se stjärnorna

Åh, jag är så stolt att jag nästan spricker. Så jag kan helt enkelt inte låta bli att berätta att Jens (min kärleks) officiella debutdiktsamling har blivit utgiven på förlag. Han skriver under pseudonymen Gatuduvan och diktsamlingen heter precis som det här blogginlägget: Att alltid bära källaren och alltid se stjärnorna.

Jag är ju helt för att fler ska läsa poesi. Poesi behöver inte alls vara så krångligt och svårt som man kan tro som ovan läsare. Och det där tycker jag verkligen lyckas i den här diktsamlingen. Det säger jag inte bara för att jag råkar älska personen som har skrivit den. Jag tycker verkligen att den på ett magiskt sätt svänger mellan djupaste förtvivlan och yttersta hopp. Den gestaltar ett utanförskap på ett starkt och personligt sätt, men berättar också något om hur  det är att vara människa i vår samtid.

Apropå det tycker jag i allmänhet att alla borde läsa lite poesi då och då. Slit ner den från finrummen, smaka på den, gör den till din egen. Det är ju då den blir betydelsefull. Någon dag snart ska jag tipsa om fler bra diktsamlingar för den ovana poesiläsaren.

Därför vill jag nu helt skamlöst uppmana er till att inte missa den här pärlan till diktsamling. Den som vill beställa kan skicka ett mejl till gatuduvan@hotmail.com eller genom att kommentera det här inlägget (glöm i så fall inte att skriva i mejladress) så fixar jag. Här kan du läsa mer om boken och också höra när Gatuduvan läser upp en av sina dikter till musik! Kul va?

För övrigt har jag blivit sjuk med feber, ont i kroppen och ont i halsen. Så idag blev det varken jobb, träning eller prommis. Mvh tycker synd om mig själv!

LOADING..