Glasbitar, pyssel och vackraste kaffekoppen

De på bilden ovan är några av mina favoriter bland våra kaffekoppar, så otroligt fina och kaffet blir gott i så små koppar. Den har jag druckit kaffe ur hela dagen idag. Därav inget bloggande, har nämligen haft en riktig pysseldag. Kånkat upp på vinden, fotat mer saker till mitt bytesalbum på Facebook (som jag ska byta bort alltså). Gjort små söta lappar till förvaringslådor, sorterat, gått igenom gamla tidningsurklipp, vikt kläderna prydligt istället för den inkastade röra jag normalt lever med. Vikt gårdagens rena tvätt, hängt upp ett draperi, lagat marockansk kikärtssoppa till lunch och nötfärs- och zucchinigratäng till middag. Umgåtts med Jens, gått ut en sväng. Jag var i våras med på en konstutställning i Osby konsthall i Skåne med mina teckningar och de skickades nu tillbaka. I två omgångar har jag hämtat och kånkat paketen med inramade teckningar. Suttit i en park på vägen hem från paketstället, i solen och druckit en lightläsk med Jens. Skrattat och pratat. Facebookat, bläddrat i en och annan tidning. Tittat längtansfullt på böckerna i bokhyllorna, de som lockar i långa rader, men inte haft ro till det. Inte just nu. Snart igen. Strukturerat upp mina att göra-listor innan semestern, svarat på några distansmejl från Forsbergs skolas distanselever (som jag är lärare för). Upptäckt att det mesta är gjort, de flesta måsten. Konstaterat att det behövs fler förvaringslådor för att få ordning. Druckit en kopp kaffe på det. Tänkt att det mesta börjar reda ut sig, sakta, sakta. Längtansfullt vikt ihop mina målplagg, de som är för små nu men som jag ska kunna ha (igen) i framtiden. Lagt dem i en särskilt motiverande låda som jag märkte med just ”Målplagg”. Högst upp i garderoben står den och trånar. Lyssnat på Värvet med Lars Lerin, lyssnat på några avsnitt av OBS i P1 i lurar och lyssnat på något avsnitt av Tankesmedjan. Fnissat lite, gapskrattat ibland och fått förklara för Jens vad som var roligt. Funderat på min tredje roman, som jag snart ska börja skriva på (den andra är precis klar, men ingen rast och ingen ro). Längtat efter att få skriva den, om huvudpersonen som ska heta Aurora. Klappat katten Arturo och lekt med hans ganska nya pipande leksaksmus som låter som något slags larm, men som han älskar. Gett honom några kattgodisar. Haft ont av den ganska minimala glasbit jag trampade på i förrgår här hemma och som fortfarande sitter kvar i foten. Tänkt att jag måste till vårdcentralen i morgon bitti och få dem att plocka ut den, eftersom den verkar sitta under huden. Tänkt att med en glasbit i foten blir det ju ingen ordning på någonting.

Sådana här dagar skulle jag kunna avnjuta i hundratals!

LOADING..