Konsten att läsa innehållsförteckningar

Häromdagen tipsade jag om smarrig (och nyttig, tyckte jag) marockansk kikärtssoppa. Men nu gjorde en smart bloggläsare mig uppmärksam på att keldas färdigsoppor innehåller både socker och andra onyttigheter. Tänk vad man kan låta sig luras, även när man tror sig vara medveten och duktig!

Hädanefter får jag alltså addera ännu en grej till min hälsosamma-liv-komihåg-lista: Att alltid, alltid läsa innehållsförteckningar innan jag handlar hem något som inte är en råvara. Fick en liten chock och kommer inte köpa den soppan igen.

Det var dagens lärdom, nu ska jag pyssla vidare här hemma. Har jobbat idag och igår efter förra veckans sjukdom. I morgon är sista jobbdagen för mig, sedan hägrar tre veckors ljuvlig och efterlängtad semester. Då ska jag läsa, börja skriva på min tredje roman, vara på landet, organisera klart (blir man någonsin klar?) här hemma, rita och njuta. Och blogga, så klart!

  1. Louise skriver:

    Måste testa tomatsoppan! Lät supergod. Brukar passa på att göra grönsakssoppa om jag har saker jag vill bli av med hemma eller om råvarorna är billiga. Steker lök (röd, vit, gul, vilkensomhelst) och vitlök i lite olivolja. Lägger i vad som finns av följande; blomkål, broccoli, spenat, grönkål (färsk eller fryst ej viktigt tar gärna eko och billigast), morötter, rödbeta, palsternacka, pumpa, zucchini, någon halvdålig tomat som skräpar i kylen… Brukar köra minst hälften ”gröna” grönsaker/blomkål och hälften rotfrukter så det inte blir så mycket socker av rotfrukterna. Häller på buljong så att det täcker grönsakerna i kastrullen och låter koka tills allt är mjukt, ungefär en kvart. Mixar och kryddar med lite allt möjligt. Toppar eventuellt med fetaost vid servering. Så enkelt, blir alltid gott oavsett och superbilligt. Gör det när jag har tid och ork och lägger i frysen sedan. Så tacksamt att kunna ta ut på morgonen och tina upp, middagen klar :-).

  2. Visst ska man vara observant, men ibland måste man överväga om det ändå känns ok i slutändan :-) För nitiskt så blir det tråkigt.

Comments are closed.

LOADING..