Kära Birgitta

Kära Birgitta,
Vet du att jag under de senaste veckorna har haft din röst i mitt öra på väg till och från jobbet? Jag har lyssnat på intervjun med dig i Genier, från i våras. Jag har också lyssnat på gamla avsnitt av Allvarligt talat där du och din vän Märta Tikkanen pratade om livet, kärleken och döden.
Som om detta inte vore nog har jag bläddrat i dina böcker här hemma, tänkt att jag snart ska läsa dem. Jag har läst högt ur din originella bok Skurkar och jag och min kärlek har skrattat med de dråpliga karaktärerna.
Kära Birgitta, du fanns på min lista med namn över de personer jag ville intervjua. Eftersom du verkar ha varit en stark, poetisk, inspirerande person. De sista orden du sa blev ”Nu kommer det och ALLES IST GUTT.” Du skrev flera timmar varje förmiddag. Sådant tycker jag om att höra, hur äldre generationers författare förhåller sig till skrivandet. Jag ska också börja skriva nu, åtminstone en timme om dagen. Det har du inspirerat mig till, Birgitta Stenberg.
Jag tror inte på himlar – det gjorde nog inte du heller? – men om jag gjorde det skulle jag tänka att du var där nu, återförenad med din vän Paul Andersson, och skålade i champagne och morfin med dikter svävande kring anklarna.
  1. maja skriver:

    Mycket fint

Comments are closed.

LOADING..