Vad gör jag egentligen?

På sistone har flera läsare hört av sig och undrat vad jag egentligen gör, och jag kan ju förstå att det kan verka lite förvirrat. Så här berättar jag vad jag pysslar med, den som redan vet kan ju bara scrolla vidare i flödet, hihi.

* Jag jobbar 50% på ett bibliotek i Botkyrka, som biblioteksassistent. I mina arbetsuppgifter ingår att stå i disken, hålla i skrivarworkshops, vara med i sociala medier-gruppen och just nu sitter jag också i projektgruppen för Botkyrkas internationella bokmässa 2015. För övrigt är det andra bibblouppgifter såsom att ha hand om depositioner (beställningar på andra språk) osv.
* Just nu har jag även ett 25%-uppdrag (till årsskiftet) att i min egenskap som copywriter ta fram nytt informationsmaterial för Bibliotek Botkyrka. Där är min uppgift att fila på formuleringarna så att de blir så trevliga och begripliga som möjligt.
* Ibland recenserar jag böcker i tidningar. Tidigare skrev jag också massa reportage och intervjuer som frilansskribent, i till exempel Fria tidningen, ETC Stockholm mfl men det har jag lite på is nu för att inte alldeles falla sönder av för mycket göromål.
* Jag är utbildad copywriter/skribent och har en fil. kand i litteraturvetenskap. Jag utbildade mig till copy på Forsbergs skola, där jag nu är lärare i distanskursen i copywriting. Det är ett löpande uppdrag som sköts via mejl, där jag ger respons på distanselevernas textbaserade lösningar. Emellanåt är jag även lärare i copy på dagskolan. Då kan det handla om reklamuppgifter, mer kreativa skrivövningar, redaktionell text eller annat skrivrelaterat.
* Jag har hållit i skrivarworkshops på t. ex Lava (Kulturhusets verksamhet för unga) och gör det ibland på andra ställen. Nu i höst kommer jag hålla i en tvådagarsskrivarworkshop på Gustavsbergs bibliotek, för ungdomar.
* Förra året kom min debutroman Thrillerliv ut på förlag, något jag drömt om hela mitt liv. Jag har alltid skrivit, skrivit, som om orden aldrig tar slut (peppar, peppar). Jag har färdigställt min andra roman och letar förlag till den, och har också så smått påbörjat skrivandet av tredje romanen. Jag skriver även poesi och uppträder med det då och då, när chansen ges.
* Bloggar på amelia, min favoritsysselsättning av allt jag gör (jo, faktiskt!), tack vare alla underbara läsare.
*  Jag ritar teckningar i seriestil, på temat En miljon ledsna flickor. I våras fick jag möjligheten att ställa ut teckningarna på ett galleri på Söder i Stockholm och nyligen hade jag också en konstutställning här i bloggen. Jag planerar en till sådan innan jul, då bara med nyritat material. Det blir som en motivation för mig att rita fler teckningar.
* Just nu är jag sjuk men annars tränar jag på itrim, promenerar, går ner i vikt (sakta men säkert!) och försöker lära mig att laga mat och planera min tid så att jag prioriterar det viktigaste. Min målvikt är 62 kilo till mina 162 cm och jag hoppas få blogga här tills jag når målet (minst)!
* Jag är aktiv som bytare (som jag kallar det), alltså byta saker mot saker. Det är en rolig hobby som i olika perioder tar upp olika mycket av min tid.

Tidigare har jag jobbat halvtid på reklambyrå, bland annat, och även haft en aktiv bokblogg i många år. Men numera får jag utlopp för allt mitt bloggbehov här, då jag ju även skriver om böcker här ganska ofta. Nu undrar jag: Vad gör NI? Det vore kul att veta vilka mina läsare är!

 1. Så inspirerande att läsa om någon som gör så mycket olika saker! Jag har följt din blogg lite sporadiskt men fortsätter hela tiden att komma tillbaks. Dels för att det är spännande att läsa om dina tankar och mål och framgångar (och motgångar också, så skönt att veta att man inte är ensam om att livet beter sig som en bergodalbana ibland!), men även för att du skriver så bra, formulerar dig så fint. Inspiration även där.

  Jag försöker att skriva en bok. Eller, jag skriver en bok! Så. Positivt ska det ju vara, right ;) Men det är läskigt och svårt och jobbigt. Samtidigt som det är härligt och spännande och min största dröm som går i uppfyllelse. Jag måste bara våga tro på att jag reder ut att skriva klart den… Alla har vi våra struggles, olika battles to fight.
  Jag önskar dig all lycka till med din resa, och tackar för inspirationen :)

  //Sofi

 2. Monica skriver:

  Hej, Jag är psykolog och gillar att ta del av välskrivna bloggar :- )

 3. HEJ! Jag bloggar. Är mamma till FEM st. och farmor till en. Jag ska ner till 63 kg till mina 163 cm och då skall bloggen byta namn till ”En och 63”. Joggar, hälsotänker och är arbetslös. Ääälskar min blogg och hoppas få den lukrativ. KRAM fr sö Dalsland.

Comments are closed.

LOADING..