Mitt nya knep: äta innan jag blir för hungrig


Denna teckning ritad av mig får illustrera inlägget. Ser ni ett foto på mig idag får ni nog dåndimpen för jag ser inte direkt frisk ut!

Jag tror många känner igen sig: Man väntar liiite för länge med att laga mat, och så är man jättehungrig och kanske slänger i sig några nävar nötter eller knäckebröd. I värsta fall blir hungern så övermannande att man går och köper mat på kafé istället. Det här har åtminstone hänt mig hundratals gånger. Lösningen har jag också kommit på denna sjukvecka (tror det är influensan, buhu!) full av insikter: Att äta INNAN jag blir sådär hungrig. Är jag inte jättehungrig blir jag lättare mätt men har också lättare att inte bara vräka i mig maten och sedan ändå ha det där hålet i magen, det som jag skrev om förra veckan.

Det var dagens knep från mig. Just nu har jag proppat mig full med ipren och sjukanmält mig veckan ut, för det här ser ut att hålla på ett tag till. Sitter i soffhörnet bland alla färgglada kuddar och läser Liv till varje pris av Kristina Sandberg medan katten ligger ihopsnurrad och sover i soffans andra hörn.

  1. C skriver:

    Trist att du är dålig igen, krya på dig! Här går det sakta men säkert framåt, plötsligt fick jag utan problem på mig ett par byxor jag inte kunde knäppa för en månad sen :) Jag måste äta ca var tredje timme för att hålla en jämn blodsockernivå, men det varierar ju från person till person.

Comments are closed.

LOADING..