Tio anledningar till att jag inte rakar benen


Beräknad reaktion på det här inlägget – eller inte. Vi får la se!

Jag rakar inte benen och har inte gjort det på åratal. Under armarna rakar jag mig för att jag känner mig fräschare så, men alltså inte benen. Tio anledningar:

1. Det är tidskrävande.
2. Jag trivs inte med rakade ben, jag visar dem ändå aldrig och hade jag gjort det så hade jag troligtvis resonerat lika – hoppas jag. Men det kan jag inte svära på eftersom jag, som vi alla, är indoktrinerad i de skönhetsideal som råder och det är svårt att bryta sig ut ur sådana med huvudet högt.
3. Jag är sjukt dålig på att smörja in mig och gör jag inte det och rakar benen så får jag hud som fnöske. Förstår att vissa häpnar över att jag inte smörjer in mig, men det är ju så mycket annat som ska hinnas med. Ansiktet har jag blivit bättre på, har köpt nya krämer nu.
4. Jag har inte världens bästa tålamod och missade fjun här och där – nej, huga, då klarar jag mig hellre utan.
5.  Det är jobbigt att hålla efter. Hålla koll på det där hela tiden, när mitt huvud är proppfullt av annat att hålla koll på.
6. Jag skar mig ibland och fick svidande papercut-aktiga små sår. Hellre hårig än sårig!
7. Jag har aldrig riktigt förstått poängen med att raka benen. För vem göra det? Varför? Hygienen blir inte sämre av att inte göra det.
8. Det här är en av de skönhetsideal jag har svårast att begripa – förutom resten, förstås! – vem störs av ett par håriga kvinnoben? Nej, kvinnan ska vara oljad och stajlad och behagfull. Men vem har sagt att orakade ben inte är trevligt?
9. Jag vill inte!
10. Jag vill inte, sa jag!

Är jag ensam om att inte raka benen eller är vi fler håriga tajtsbeklädda donnor som struttar runt i livet och mår ganska bra ändå?

 1. Gud så skönt att inte raka benen. Själv har jag ofta tunna strumpbyxor och rakar jag inte benen sticker mina ganska få hår ut och det ser ut som…igelkotten Ivar alt en rosenstjälk med massor av taggar. Ser lite…experimentellt ut. Haha

 2. Har läst kommentarerna och trodde det skulle vara värre, även om vissa kommentarer är illa nog. Hur kan ett par orakade människoben provocera så mycket? =) Bra inlägg, Jessica! Ha det fint.

 3. Nej, det orkar jag inte. Med min hårväxt så har jag stubb redan nästa dag. Jag frågade min kille nån gång om han önskade att jag rakade benen. ”Gör du inte det?” blev svaret. Jag förundrades över att han inte visste det. Han ryckte på axlarna ”Vem bryr sig om ben”. :-D

  1. Hahaha fantastiskt :D samma hände mig faktiskt, jag bara: Nu var det lääääängesen jag rakade benen, min kille bara: sånt tänker jag aldrig på! vad är det för killar som går runt och tänker på detaljer i sina damers utseenden liksom? :/

 4. Alltså vaddå hinna?
  Att raka benen tar ca. 1 minut i duschen liksom.
  Men så länge du trivs med hår på benen och du är 100 på att din man gillar håriga
  Stickiga ben,så är det ju helt ok.

  1. Om man ska smörja också efter varje dusch med allt vad det innebär så tar det längre tid, för mig tar det inte en minut att raka benen. Jag har inte frågat min kille vad han tycker eftersom mina ben inte är stickiga, det är de ju däremot ifall man rakar dem ofta för då får man äckligt hårt stubb. Vad vill du säga med din kommentar? Frågar du din ”man” om han gillar din frisyr innan du klipper dig? om han gillar dina kläder innan du köper dem?

   1. Exakt min tanke, kära Undrande! För det är ju liksom inte så att vi lever på 40-talet och att man bör anpassa sin kropp och fixa sig för en mans skull. En kvinna äger rättigheterna till sin egen kropp och den man som det inte behagar kan ju dra dit pepparn växer eller så. Jag har precis läst ut Liv Strömquists nya seriealbum ”Kunskapens frukt”, rekommenderas, den handlar mkt om tabun kring mens och kvinnors kroppar. :)

  1. Ja så känner jag också och rakar mig därför under armarna! men benen luktar ju inte svett liksom :P

 5. Roligt inlägg! Du gör såklart det du vill och mår bra av! Själv rakar jag benen för att JAG ska må bra. Inte för någon annans skull. Det skulle nog kännas som att gå hemifrån utan att ha borstat tänderna el att man glömt att ta på deo el glömt en sko el liknande för min del. Alla gör som sagt det som känns bäst för en själv! Heja dig!

 6. Jag rakar aldrig benen om jag inte ska visa upp dem (utanför familjen). Sen indoktrinerad som man är får jag komplex för dem om de är orakade och jag är barbent. Jag tycker om att vara barbent. Mina ben är också rätt håriga om än inte som lady dahmers imponerande spiror. Så därför rakar jag en del på sommaren. I conform. Däremot tycker jag att det är helt rätt att låta bli om man pallar!

 7. Du gör som du vill. Du bestämmer över dina ben/kropp. Lycka till med det du vill hinna med att uträtta.

  1. Hur menar du? En av sakerna jag vill hinna uträtta är ju att träna, laga mat, promenera, handla mat. Det tycker jag är viktigare än rakade ben – för vem? :)

Comments are closed.

LOADING..