Jag åt alldeles för mycket på mässan!

Nu är jag hemma igen från ett intensivt dygn på Bokmässan i Göteborg. Jag kom hem vid 20-tiden igår men var då typ helt död och orkade inget annat än att lägga mig raklång i soffan! Jag var ju på Bokmässan med mitt biblioteksjobb i år och marknadsförde Botkyrkas internationella bokmässa som äger rum i april nästa år. Det var ganska roligt men också sjukt intensivt och jag åt ALLDELES för mycket. Jag var redan beredd på att jag inte skulle kunna äta bara nyttigt pga stress och att jag brukar bli så hungrig i sådana sammanhang, men det blev lite mycket av allt. Onyttig mat, en muffins och så vidare.

Jag som ALLTID brukar ha Converse med inlägg, valde nu de här skorna. Kanske inte supersmart drag eftersom fötterna blev som stumma pinnar efter några timmars ”promenerande” på mässgolvet, men skorna är åtminstone väldigt snygga tycker jag.

Jag köpte också massa böcker som jag ser fram emot att läsa, och en Penguin-mugg (Virginia Woolfs A room of one’s own). Jag älskar att gå till de små förlagens montrar och hitta coola ovanliga böcker. Bl. a köpte jag två konstböcker och några diktsamlingar osv.

I den här hotellsängen sov jag som en dröm!

För den som inte har varit på mässan kan jag meddela att det är OTROLIGT mycket folk överallt men att man ändå hittar så mycket intressant och inspirerande om man bara lyckas tänka bort folket en aning. Andra år har jag varit mer ”fri” på det sättet att jag har haft seminariekort och varit på massa seminarier, att jag har varit där torsdag-söndag, gått på bokbloggsmiddagar och hängt på hotellet och läst då och då under dagarna. Men även i år hann jag träffa massa bokbloggare och bekanta ansikten. Här ovan syns att min bok också fanns representerad på mässan, vilket kändes fint!

Här står jag och två kollegor och delar ut flyers vid den tillfälliga monter vi hade på förmiddagen igår.

På torsdagen gick jag ut och åt middag med två andra kollegor, på en grekisk restaurang. Då åt jag moussaka och drack två glas vin (!) vilket jag aldrig gör annars, det brukar bara bli på mässan. Nåväl, detta var två dagar. Nu är jag frisk efter förkylning, mässan är över och idag startar jag om fyraveckorsspurten med allt vad det innebär. Det tänkte jag skriva om senare idag. Den som inte kom sig för att haka på sist är välkommen den här gången! Jag satsar på minus tio kilo till jul nu. Nu har jag stått stilla så länge och övat på det att det är dags för något att hända!

  1. Äsch, det är sånt som händer och det är ingen idé att oja sig över det. ( Ibland behöver man sådana dagar med.) Bara att se framåt och köra hårt nu! Skickar massa pepp! Detta klara du! Kram fr ett soligt Kalifornien

  2. Elin skriver:

    Jag tror du måste bli bättre på att planera och verkligen bestämma dig! Det ska inte behöva vara så svårt att gå ner i vikt. Gör en plan tex inför en stressig dag på mässan. Köp med dig ett ”överlevnadskit” med bra mat/snacks som funkar så slipper du falla för frestelser som inte hör hemma när man ska gå ner i vikt.

  3. Sanna skriver:

    Jag läste din blogg för första gången idag. Du som är både vikt och bok intresserad borde läsa Ett sötare blod av Ann Fernholm. Bra bok som troligen kan hjälpa dig att bli av med de där extra kilona också. Själv äter jag numer väldigt lite dåliga kolhydrater och mycket smör. Mätt, pigg, glad och mår som en prinsessa. Lycka till och heja dig!

  4. Har fortfarande det här tänket att det är så här vi ska leva resten av våra liv. Det kommer bli dagar då vi gör sämre val, men så länge det inte sker jämt så dra ett sträck över det och gå vidare. :-) Det är min filosofi och hittills har den funkat och till och med räddat mig vid flera tillfällen.. Eftersom ingenting är förbjudet så ”syndar” jag aldrig och då blir det aldrig hetsätning av sämre val av mat :-)

Comments are closed.

LOADING..