Följetongen inför fredagens vägning!

Hörni, en kommentar jag fick i helgen gjorde mig först lite bestört/ledsen, men sedan har jag tänkt och smartisen har verkligen en poäng: Inga mer ursäkter! Jag tänker inte plocka upp fyraveckorsspurten igen eftersom det som sagt fick motsatt effekt. Men ursäkternas tid är förbi! Därför kör vi lite följetong inför fredagens vägning, då jag är fast besluten om att se ett minus på vågen. Faktum är att jag hade minus i fredags också, 0.7 kilo jämfört med veckan innan men efter bokmässan hade jag ju gått upp så fasligt så vikten i fredags visade 95 kilo (95.7 kilo veckan innan). På fredag skulle jag gärna väga 94.3 eller så.

Följetongen är helt enkelt att jag helt öppet berättar om varje dag här.

I morse körde jag ett stenhårt pass på itrim efter grötfrukosten, vilken bra start på veckan! Till lunch åt jag en ganska äcklig omelett. Vi hade inga pengar igår och fick lite pengar idag mitt på dagen så vi hade inte mycket mat hemma i kylen. Jag ska handla mer i morgon, så att jag har till en veckas meny. Men jag ”kokade soppa på en spik” och svängde ihop en omelett i alla fall. Sedan jobbar jag ju alltid kväll på måndagar, så jag såg till att faktiskt gå mer än en timme under mitt pass på biblioteket. Jag såg till att ta några böcker i taget och ställa upp dem på hyllorna några i taget, och fick på så sätt en timmes promenad inne på jobbet. Mycket smart tycker jag själv! Till middag på jobbet åt jag någon slags potatis/råraka-aktig grej med sallad till.

På dagen var jag väldigt sötsugen och köpte då två små påsar med minimorötter som jag hade att smaska på när jag flängde hit och dit, vilket bra knep! Jag ska börja att alltid ha morötter i väskan. Bättre bot mot sötsug har jag sällan skådat. På kvällen efter jobbet åt jag två knäckebröd och drack en flaska vitamin well med citron/lime-smak.

Nu är jag helt färdig och har slutat läsa Richard Yates-romanen eftersom jag inte riktigt hade tålamod med den. Livet är för kort för böcker som jag inte faller pladask för liksom! Ska nu läsa en stund i Sigrid Combüchens nya roman Den umbärliga innan det är dags för sömn.

 1. Lotta skriver:

  Heja heja!!! Du kommer att fixa detta galant nu när huvudet med på noterna också! Jag tror på dig! Styrkekram!
  /’Smartisen’ :)

 2. Heja Jessica, detta fixar du!! Och tack för en fin blogg

 3. C skriver:

  Du ska se att det fixar du! Jag är själv expert på ursäkter… Är bra på att planera vad jag vill göra men sämre på att få det gjort. Kan tex sitta och tänka att idag ska jag promenera för att sen istället börja kolla på någon serie på tv och så blir det inte av. Så för att råda bot på detta kör jag numera att jag inte får sätta mig förrän det jag måste göra är gjort. Funkar helt ok :)

  Sen gör jag storkok och fryser in för att inte fuska med maten. Idag blev det tex pumpasoppa när jag kom in efter 1 timmes promenad. Soppa går jättebra att frysa och är billig mat, om man har lite tight ekonomi är det ju win win!

  Heja heja nu så går vi ner denna veckan!

 4. Guest skriver:

  duktiga du!

Comments are closed.

LOADING..