Teaterfin och o-matchad med flit


Bilden är tagen i vår port i huset, som ser lite galen ut pga renoveringarna som pågår.

Jag tänkte berätta om dagen! I morse tränade jag på itrim, ett riktigt hårt pass. Jag vet inte om det är placebo men jag känner redan skillnad i min fysik efter bara en vecka av att till 100 procent ha skött träning och promenader. Det känns liksom inte lika motigt, vare sig fysiskt eller psykiskt, att ge mig iväg för att träna eller promenera. Nu ska jag verkligen hålla i mina goda vanor och där är ju bloggen det perfekta hjälpmedlet. Hädanefter kommer jag alltid att skriva t. ex fredagsvikt och hur det går, oavsett om det går bra eller dåligt. Det kommer säkert dagar när det inte går perfekt igen, men jag kommer skriva ändå! Det är ju det som gör att det kan gå bra igen. Idag har gått bra, dock.

Nyligen bytte jag till mig teaterbiljetter mot en stor hög med böcker. Bra byte tycker jag! Pjäsen var Jonas Hassen Khemiris nya pjäs Ungefär lika med på Dramaten, och jag och Jens var och såg genrepet nu ikväll. Dagens promenad bestod av att promenera till Dramaten och hem igen, det blev väl typ 50-60 minuter totalt. Jag hade en riktigt cool outfit idag. Jag kan gilla att med flit vara o-matchad. Idag hade jag mönstrade tajts, gula converse, min långa tunna kofta och en klänning som också gick i svarta toner men med annat mönster. Tre olika mönster på samma gång gör åtminstone mig glad! Dock har jag fått irriterande utslag under munnen, försöker rengöra ordentligt nu och hoppas att de försvinner snart.

Så här ser illustrationen till pjäsen Ungefär lika med ut, sjukt fin tycker jag! Pjäsen var väldigt bra, både rolig, samhällskritisk och liksom gripande. Den kritiserade till stor del vårt ekonomistiskt tänkande system men visade också upp ett antal karaktärer som försökte hanka sig fram. Peter som tiggde pengar i centrum, tjejen som jobbade i kiosken och vantrivdes med det. Hon drömde om att bli självförsörjande i ett torp på landet men när hennes faster dog fick så klart vår kioskdams lyckade syster ärva torpet. Hennes man som föreläste i ekonomi men drömde om att ”krossa systemet inifrån”. Killen som sökte jobb efter jobb men som alltid fick samma standardsvar om att han inte riktigt var vad företaget sökte… Mer vill jag inte avslöja, men pjäsen gick i ett rasande tempo (på ett positivt sätt). Dålig teater är ju ca det värsta som finns men detta var verkligen riktigt bra teater och jag var inte uttråkad en sekund. Bra, viktig pjäs!

Nu börjar det redan nalkas mot fredag tycker jag och jag känner lite panik – kommer jag lyckas gå ner i vikt den här veckan också? Vi har varit lite panka men i morgon får vi in lite pengar och då ska jag storhandla mat. Det ger förstås mycket större chans för mig att lyckas äta tillräckligt bra!

 1. Monica skriver:

  Jag är ny läsare till din blogg. Måste säga jag uppfattar dig som en mix av skönt ”vanlig” (en komplimang), uppriktig och personlig tjej. Det ska bli intressant att följa din resa.
  På tal om kritiskt tänkande kring det ekonomiska systemet så kollade jag på Stefan Jarls film ”Godheten” ikväll (Kunskapskanalen). Hur viktig och bra som helst! Se den om du inte redan har gjort det.

  1. Tack för din fina kommentar! har sett typ halva ”Godheten” på youtube men tyckte den var lite tråkig (dock viktig!). Vad kul att du ser fram emot att följa min blogg :)

   1. Monica skriver:

    Jag stod på barrikaderna under 70-talet så därför ser jag bort från det sega tempot i filmen. För jag håller med dig där. Många kommer inte att orka se hela dokumentären, de blir uttråkade.

 2. Tack för tipset!! Du har sålt in pjäsen bra; nu har jag köpt biljetter t min bästis o mig – ska bli skitkul! :-)

  Och såå o-matchad är du ju inte – färgerna matchar bra så mönsterbrytningen är bara spännande. Om både både färg och mönster o-matchar blir det väldigt oharmoniskt och ser lätt galet ut, fast det gör det verkligen inte på dig – antar att din konstnärliga sida gör att du lätt håller balans i form, färg och mönster. Jag som inte har den konstnärliga förmågan är i a f medveten om det och ser till att hålla det safe; om jag bryter mönster är det max ett par färger (nää, inte ens det…typ svart, grått och vitt) som får finnas i kläderna. Önskar jag hade bättre känsla för det men jag ser bara disharmonin när den uppstår, inte hur jag kom dit…

  1. Åh vad kul! Hoppas att ni gillar den också då :D
   Det är sant. Men ibland är jag verkligen omatchad och kan ju gilla det oharmoniska också. Jag kan ju bli harmonisk av det oharmoniska, som till exempel i vårt hem där vi blandar stilar och mönster hejvilt. Det finns ingen plats som får mig att känna mig så lugn som där. :) Maximalism du vet! Hihi..

 3. Karin skriver:

  Hej!
  Jag måste verkligen säga att det syns i ansiktet att du har gått ner i vikt:) Och så tycker jag överlag att du ser lite piggare ut, utseende är ju inte allt.

  Jag känner mig lite tveksam för att kommentera just någons utseende, att kvinnor alltid ska bedömas utifrån den premissen. Men jag har själv gått ner ganska mycket i vikt och man tycker ju ändå på något sätt att det är kul när det syns för man anstränger sig ju ändå med det varje dag. Sen vill jag kanske inte diskutera varför eller vad jag har gjort (den berömda lösningen, kalorier in, kalorier ut….) och det beror även på vem som säger något..det ska vara kompisar och inte folk man knappt känner..

  jag antar att jag går ifrån den principen själv dock när jag säger till dig att det syns men om man har en blogg antar jag att reglerna är lite annorlunda:P Hur ser du på det där?

  1. Hej och tack! jag förstår vad du menar men din kommentar gjorde mig glad. Jag ska skriva ett inlägg om detta ämne, det blir nog om ett par veckor men jag antecknar det i min långa lista med inlägg som ska bli skrivna. :) Jag tänker: kul med fina kommentarer och jag blev glad att du tycker att det syns eftersom jag själv hela tiden undrar om det syns eller inte och blablabla. Men jag tycker det är jobbigt när folk hela tiden ska fråga hur det går och så (alltså in real life, i bloggen är det helt okej!)

Comments are closed.

LOADING..