Enkla goda köttfärsbiffar

Häromdagen gjorde jag saftiga, goda köttfärsbiffar efter recept av en vän till mig och Jens. God, vardaglig, gammaldags mat ska inte underskattas tycker jag mitt ibland alla hippa recepttrender. Så här är receptet:

4-500 g nötfärs
1 gul lök
en skvätt mjölk
1 msk ströbröd

Häll en msk ströbröd och en liten skvätt mjölk eller vatten i en bunke. Låt stå i fem minuter så att det blir lite grötigt. Blanda i nötfärsen, salt, peppar och malen koriander. Blanda ihop med händerna och knåda dem till lagom stora biffar. Stek i lite olja tills de blir gyllenbruna och genomstekta. Plocka ut biffarna från pannan och lägg dem på en tallrik. Stek hackad gul lök i samma panna med ytterligare lite olja. När löken har fått färg lägger du tillbaka biffarna samt 2 dl vatten och låter det stå och puttra i 5-10 minuter. Då drar biffarna åt sig vattnet och blir saftiga och man får dessutom en god sky att ha till. Jag serverade med kokt potatis och en smarrig sallad. Lätt som en plätt!

LOADING..