Spejsat nytt klädesplagg och brutet finger

Jag försöker undvika fördelaktiga ovanifrån-vinklar men Jens är ju ca 18 cm längre än vad jag är så ibland blir det oundvikligen foton som har ett lätt ovanifrånperspektiv. Så även här. Idag har jag premiäranvänt det här spejsade klädesplagget. Det är en form av tunn tunika-kofta eller vad man ska säga. Stilexperter skulle antagligen råda en tjockis att inte ha sådana här stora och färgsprakande plagg men jag tänker lite tvärtom. Jag har mycket svart också men det syns ju ändå att jag är rund så spillerill som man sa på 90-talet!

I kväll ska jag alltså gå på mitt första gruppträningspass på åratal, nämligen streetdance. Jag är sjukt peppad men faktiskt lite nervös också. Dessutom var jag hos läkaren häromdagen och fick reda på att det lillfinger jag klämde hårt för snart tre veckor sen är brutet! :( Det är lite felvridet och antagligen är det nu för sent att åtgärda så i värsta fall kommer jag alltid ha en knöl på fingret och sämre rörlighet. Förhoppningsvis släpper smärtan men än så länge gör det galet ont så fort jag nuddar det. Jag ska ändå gå till ortopedakuten i morgon bitti för att se om något kan göras men har inte stort hopp om det. Lite tråkigt eftersom det är på vänsterhanden och jag är ju vänsterhänt och använder denna hand konstant när jag ritar, skriver osv osv. Men vi får se.

Idag har jag haft möte med Filippa Salomonsson apropå amelia-projektet vi håller på med. Det var inspirerande och gav mycket positiv kraft. Men nu: middag och sen träning!

 1. Ajaj, stackars finger! Hoppas det slutar göra ont snart..!
  Din kofta är superfin och du passar superbra i den!!

 2. @Erika, aha tackar för tipset! dock har det nog redan läkt en del fel (enligt röntgen och läkaren) och är redan felställt, det har ju gått tre veckor på fredag. Så det kanske är för sent. Men jag ska fråga om det på ortopedakuten i morgon, vet inte hur man kommer i kontakt med en arbetsterapeut :)

 3. Erika skriver:

  Otros är ett slags bandage eller stöd som arbetsterapeuten kan tillverka för att stödja lederna i fingret under läkningsprocessen.

 4. Erika skriver:

  Hej! Ta kontakt med en arbetsterapeut på närmsta rehabmottagning så kan de säkert hjälpa dig men någon slags ortos till fingret. Lycka till!

  1. Tack för tipset, vad menar du med ortos? dock hinner jag inte vänta eftersom det gått tre veckor sedan jag skadade fingret så jag får gå till akuten i morgon bitti. :)

 5. Eva skriver:

  Längre än mig heter det väl inte … Längre än vad jag är

  1. @eva Äsch, så noga är det väl inte. Men jag ändrade ändå, det är inte ofta jag har språkliga fel och jag stör mig själv på personer som använder de och dem felaktigt så jag ändrade för alla språkisars skull, hihi. :)

Comments are closed.

LOADING..