Mysig utflykt till torpet i Orhem

Igår var jag och Jens på utflykt till en av de mysigaste platserna jag vet i Stockholm: Kaffestugan Torpet i Orhem. Torpet ligger en bit från Skarpnäck (det går en buss) och är som en lantlig idyll. Hon som driver kafét heter Victoria Rixer och vi lärde känna varandra när vi opponerade på varandras C-uppsatser i litteraturvetenskap (jag skrev om Moa Martinsons Kvinnor och äppelträd samt Sallys söner och Victoria skrev om en av mina favoritromaner – Drömfakulteten av Sara Stridsberg) och har varit bekanta sedan dess. Victoria är en otroligt cool person på typ alla sätt. Förutom att hon driver detta ljuvliga kafé, så håller hon också på med massa viktig aktivism och jobbar på Fria tidningen – som jag för övrigt har skrivit för en del, reportage och recensioner.

Hursomhelst, Torpet är verkligen en ball plats och det var mysigt att sitta under tak på verandan och fika medan det duggade på taket.

Jag älskar den avslappnade stämningen som blir tack vare miljön runtomkring, de udda möblerna och hela alltet.

Precis i närheten ligger också Gebers och sjön, så det är värt att ta en promenad när man ändå är där. Nu gjorde vi inte det igår eftersom bussen går ganska sällan, så vi promenerade hem från Slussen sedan i stället. Kaffestugan Torpet i Orhem finns på Facebook och lite överallt, följ så att ni inte missar när saker händer där!

Jag känner fortfarande av förkylningen och har fått superont i axeln så jag var ganska färdig i slutet av dagen. Men det är verkligen välbehövligt att smita ifrån tillvaron ibland på det där sättet. Jag är annars ganska upptagen av massa måsten, men när jag åker iväg sådär så måste (!) jag koppla bort allt.

För  övrigt har jag bestämt mig för att investera i en digital systemkamera så att jag kan ta lite finare bilder. Jag ser fram emot att lära mig det. I morgon bitti är första träningspasset på över en vecka pga denna gudsförgätna förkylning. Lite nervigt är det inför hur mycket jobbigare det ska bli.

  1. Mysigt place! Vilken buss tar jan dit? Vad är Gebers för ställe?
    /M.

Comments are closed.

LOADING..