Ej överdrift: Världens godaste bönpasta-recept

Igår lagade jag på riktigt världens godaste rätt med bönpasta. Jag är SÄMST på att laga mat men ändå fick jag detta att smaka som restaurangmat, så även den minst vana kocken kan klara av detta! Jag utgick från det här receptet men jag gjorde så här i stället:

1/2 dl pinjenötter
1/2 dl olivolja
typ en halv förpackning med frysta ärtor
lite riven parmesan
en kruka färsk basilika
bönpasta
2 pressade vitlöksklyftor
1 citron
salt
peppar
en påse babyspenat

Sen gjorde jag så här:

Peston: blanda pinjenötter, olivolja, parmesan, basilika, pressad citron (typ halva) och lite salt i en skål. Mixa!
Koka bönpastan tillsammans med ärtorna enligt anvisningar på bönpasta-paketet. Häll av vattnet i ett durkslag, häll tillbaka pasta + ärtor i kastrullen. Blanda ner all spenat, peston och salt och peppar i kastrullen. Låt puttra i kanske fem minuter. Toppa med att pressa mer citronsaft över, servera.

SÅ HIMLARNS GOTT! Lyckliga jag har en matlåda med detta till middag idag på kvällsjobb.

I salladen hade jag rädisor, solrosskott, grönsallad, gurka, paprika, babytomater, granatäppelkärnor och lite lite olivolja plus citron och pyttelite örtsalt.

  1. Har länge tänkt att prova bönpasta men har inte kommit ihåg att handla det. Är det lika gott som det ser ut? Kan du rekomendera någon viss sort? Trevlig kväll!

    1. Jaa det är jättegott verkligen! Men första gången tyckte jag inte alls det, eftersom jag liksom var beredd på pasta. Jämför inte med pasta, utan tänk att detta liksom är något helt eget. Jag brukar köpa den som är gjord på gröna bönor men den andra är också god, jag brukar köpa den som är lite tagliatelle-aktig, alltså typ tjockare pastor eller vad man ska säga. :) Himla gott!

  2. Åh vad gott det lät!! För hur många portioner är receptet? Ska testa det. Vart sugen på nåt bra recept med just bönpasta.

    1. Det beror lite på hur mycket pasta och ärtor du stoppar i, jag gjorde lagom för två portioner. En till middag igår och en till middag idag. :) Ja, testa! Annars är bönpasta med köttfärssås också supergott men då har jag svårt att begränsa mängden…

Comments are closed.

LOADING..