En mirakelkur för min trötta hy

Jag är så sjuuukt dålig på att sköta om min hy! Jag smörjer ALDRIG in kroppen, har typ inte tålamod verkligen. Jag smörjer in mitt ansikte kanske var 20:e dag. Flera gånger i veckan somnar jag utan att tvätta bort mitt smink. Det är helt enkelt ingen ordning på mig när det gäller sådana här saker, virrpannan själv liksom! Så att tro att jag ska bli lika noga som vissa andra är en ren utopi. Men nu provar jag en intensiv hudkur i några veckor så får vi se om hyn mår lite bättre efter det.

För häromdagen tänkte jag: Nä nu jäklar! Om jag kan träna och kämpa med matlagning och promenader som en annan superkvinna (för att vara jag alltså) så ska jag väl bannemig kunna ta hand om min hy också. Åtminstone litegrann. Det är tråkigt att ha prickar i pannan, hyn protesterar och säger: NEJ!

Jag hade flera presentkort på Åhléns som jag fått i 30-årspresent (tråkigt att ge bort men SÅ sjukt uppskattat att få) och jag köpte helt underbara produkter. Så här ser planen ut ifall någon annan också vill köra en mirakelkur för hyn à la Jessica för virrpannor:

* Två gånger i veckan ska jag göra ansiktsmask. Men jag köpte en på tub eftersom jag inte gillar de där andra. Denna är inte så tjock, man kan till och med ha den när man sover om man vill (men det vill inte jag). Jag har redan gjort den en gång, då smörjde jag in den i hela ansiktet och lät den sitta kvar kanske 30-40 minuter medan vi kollade på film, sedan torkade jag rent med en fuktig bomullspad. Och den luktade inte så mycket, vilket jag uppskattar. Annars får jag spykänslor av de flesta krämer och parfymer numera. Även andras…

* Varje morgon: Göra rent med ansiktsvatten (dock inte tvätta ansiktet på morgonen, någon måtta får det vara för att jag ska orka med detta, hihi) och sedan smörja in med en tunn ansiktsgelé (som jag inte har köpt ännu men ska köpa i morgon). Jag sminkar mig tungt varje dag – foundation, puder, mascara, kajal, ögonskugga, rouge – så mitt ansikte genomlider en tung belastning sminkmässigt. Och det vill jag ABSOLUT inte sluta med, jag tycker det är snyggt att vara mycket sminkad och naturlighet är inte direkt min grej. Men då kräver det lite snällhet gentemot huden också ju.

* Varje kväll: Tvätta ansiktet med den underbara sminkrengöringen som jag använt i många år nu, har provat någon annan ibland men denna är den enda jag gillar. Den från Biotherm alltså. Sedan ansiktsvatten och smörja in ansiktet med en vanlig fuktkräm som inte är med på bilden men som jag har sedan tidigare.

* Efter näääästan varje dusch – eller kanske en eller två gånger i veckan (för att inte bli orealistisk): Använda Rituals underbara duschkräm och sedan smörja in kroppen med den lika ljuvliga bodylotion från rituals.

* Jag köpte också en handkräm som jag faktiskt gillar, så kan jag smörja händerna och fötterna när jag kollar på film eller så någon gång om dagen.

Tilläggas bör att jag avskyr starka dofter så många produkter går fetbort har jag insett. Och tyvärr är jag inte sponsrad av vare sig biotherm eller rituals (I wish!) utan har bara insett att det är deras dofter och kvalitet som jag står ut med och mår allra bäst av.

Så: Kära hud, nu kör vi stenhårt i några veckor, du och jag!

Hur tar ni hand om er hy?

 1. Lisa skriver:

  Oj vilka seriösa hudvårdssvar du fick! Jag slarvar ibland, herregud ibland orkar man ju bara inte. Jag kommer ihåg att du skrev en gång att du tycker att det är jobbigt att smörja in sig, kan bara säga att jag hållet med. Tänkte tipsa om att det finns duscholjor från bl.a. apoteket (ej dyra alltså!) som man kan använda i duschen, så slipper man stå å smörja in efteråt. Och ett annat tips är att om man inte har ansiktsborttagning hemma så kan man använda olja, löser även upp mascara.

 2. Jag har helt gått över till ekologiska produkter (och köper helst märkta/certifierade produkter för att själv slippa ha koll och lusläsa ingredienser), och min hud, kropp och hår mår så mycket bättre! Eksemet som jag haft sen barnsben försvann helt mirakulöst t.ex.
  Det märke som jag gillar allra bäst är lettiska Mádara som finns i flera svenska webbshopar och även har en egen (med större sortiment) som skickar till Sverige. Vet att en del inte gillar deras ibland lite örtiga/gräsiga dofter, men jag tycker de känns milda och naturliga och de ”stannar” inte på kroppen sådär så man känner att man går omkring i ett konstant ”doftmoln”.
  Använder deras milda skumtvål + ansiktsvatten på morgonen, deras fasta ansiktstvål + ansiktsvatten på kvällen, varierar deras dag/nattkrämer efter årstid och hur huden mår. Kompletterar ibland med deras ögonkräm och ansiktsmasker (lera-detox och AHA-peeling). Älskar deras nourishing cream till kroppen efter duschen, och tycker om både deras flytande helkroppstvålar och deras shampo + balsam. De har också en av få fungerande/effektiva ekologiska deos, även om jag just där hellre blandar egen av kokosolja, bikarbonat och stärkelse.

 3. Madde skriver:

  Ganska bra faktiskt. Just nu Mary Kays produkter med kombinerad rengöring, ansiktsvatten och scrub. Därefter solution olika för dag och natt och till sist fuktcreme och ögoncreme. Ca varannan månad går jag på ansiktsbehandling och gör rent lite djupare.. Kanske ska tillägga att jag inte har de allra bästa generna så jag måste för att hålla mig ok :-)

 4. Iiihh!! du kunde lika gärna ha skrivit att du slarvar med tandborstningen och inte borstar tänderna varje dag…urk. Jag har varit – i yngre dar – så full att jag nästan drunknat i handfatet när jag böjt mig framåt, men sminket skulle (och ska) alltid bort innan jag lägger mig. Jag har gått till att först ta bort med ansiktsolja (rengöringsolja) och sedan med en skummande tvål…

 5. Hej! Jag tänker att man egentligen inte ”måste” sköta sin hud, den sköter sig ju själv rätt bra med bara lite vatten, typ. Men om du sminkar mycket så förstår jag att rengöring och kanske återfuktning är bra, särskilt om du får finnar eller blemmor annars, som du inte vill ha. Jag smörjer aldrig in kroppen, orkar inte, och ser inte poängen. Tycker inte det gör så mycket att jag är lite torr. Däremot tvättar jag ansiktet och smörjer in då jag är fåfäng och får finnar och rynkor :-/.

Comments are closed.

LOADING..