Min motivation i procent just NU!

Jag har fått en delikat uppgift av min PT. Att fundera kring de olika anledningarna till att jag håller på med min livsstilsförändring och sedan i procent från 0-100 ange hur många procent motiverad jag är till respektive punkt.

Jag försöker vara ärlig och fundera. Jag vill ju liksom vara 100 procent taggad på alla punkter men det är inte sant. Ibland är jag noll procent taggad på aspekten att bli smalare av utseendeskäl, för ibland orkar jag inte bry mig om det eller känner inte att jag har kraften till det. Och så vidare. Andra dagar är jag hur taggad som helst inför något jag var helt omotiverad till dagen innan. Det finns alltså anledning att då och då utvärdera motivationsgraden och utifrån det fundera på varför det är så här och hur jag ändå kan göra det jag måste göra. Alltså äta bra och röra på mig.

Med motionen går det ju alldeles strålande och med maten är det BARA en fråga om att alltid stå emot bröd och dylikt och att ALLTID planera. Jag har nått många framsteg på sista tiden och jag börjar inse att om man, som jag, ska skippa alla quickfix-metoder (efter att ha lärt sig den hårda vägen att de inte funkar) så tar det TID att få alla bitar att falla på plats. Jag är glad att jag den här gången ger mig själv den tiden.

Motivationen då? När jag tittar igenom den lista jag gjort för hand så ser jag att jag ändå är 70-90 procent motiverad på de flesta punkter (att slippa smärta i kroppen, göra mig av med ätstörda beteenden, få ett hälsosamt förhållande till mat, utseende osv). Det är ett framsteg. Som jag sagt tidigare: Sakta, sakta byter den här skutan som är jag riktning och riktar in sig på ett nytt och annorlunda liv. Ett exempel: I morse gick jag upp klockan 6 för att kunna laga matlåda till jobbet idag. Liksom: WHAAAT? Det hade ju aldrig hänt för ett år sedan! Sådana små men icke betydelselösa framsteg börjar jag lära mig att sätta värde på.

Hur går det för er andra som kämpar?

LOADING..