Semesterdagbok 8 och 9 (måndag och tisdag)

Jag lider av ett underligt syndrom: ibland glömmer jag liksom vad jag har gjort. Om någon undrar vad jag har gjort dagen innan så vet jag inte svaret. Detta syndrom tycks förvärras på landet, antagligen för att jag 1. Inte gör så himla mycket och 2. Dagarna flyter samman till en ganska ljuvlig räcka av ledighet. Men jag provar!

måndag

på förmiddagen rände jag runt som en skållad råtta på massa olika ärenden i stan och var ca helt okontaktbar. Jag har fortfarande inte bemästrat den ädla konsten i att ta en sak i taget utan är även här något av en maximalist. Det är oftast trevligt men inte när att-göra-listan sträcker sig milslång i kombination med svettframkallande tidsbrist. Nåväl, göromålen blev gjorda och sen kom min gulliga syssling Felicia med tåget. hon bor hos oss och hänger med Artan (katten, that is) medan vi är borta. Samtidigt får hon gratis boende mitt i stan i Stockholm, en win-win!

så fort vi äntligen kom ut på landet med en packning som skulle imponera på en mindre flyttfirma så slog jag mig ner med boken på bilden ovan. Jag lär berätta mer om den vid tillfälle, men kan redan nu avslöja att den handlar om Janne som bodde i en grotta i Spanien i slutet av 70-talet och de fascinerande grannarna som bor i grottorna omkring. Rolig bok!

Till middag körde jag en lite improviserad variant. Rysk yoghurt, en nypa pumpakärnor och frukt i bitar. Typ jordgubbar, melon, banan, och någon mer tror jag. Gött! Sedan följde en väldigt rask promenad på 50 minuter meD min evighetslånga spotifylista i öronen. En fin dag! Tiden däremellan fyllde jag som vanligt med prat, läsning, podcasts och teveserier typ. Och Facebook, icke att förringa tidsmässigt i mitt liv… Hehe.

tisdag

Igår skulle jag ju bootcampa mitt ASS off men i stället fick jag oväntat åka hela låååånga vägen till stan eftersom jag hade glömt en viktig medicin hemma. Jag kastades alltså från mysig landetmiljö och åter till min vardags eviga stresstunnel på centralen, najs! Bilden är med flit suddig.

jag promenerade i alla fall en hel del igår, typ flängig vardagsmotion. För när jag väl var i stan tyckte jag det var lika bra att fixa lite saker. Jag läste hursomhelst ut Janne B-boken på förmiddagen och på bussen hade jag en fin gammal tjeckisk barnbok från 1961 som sällskap, så himla vackra och inspirerande illustrationer! Så här ser boken ut:

Älskar dessa månflickor!

jens målade balla tavlor utomhus i gräset, bland annat denna:

För den som gillar denna spontant kaotiska och färgstarka stil på tavlor så finns massa fler att inspireras av här.

Idag har jag däremot bootcampat en del men det berättar jag mer om inom några dagar! Nu ska jag göra ansiktsmask på tub (Biotherm!), vill en gång för alla bli av med prickarna i pannan som beror på dåligt skött hy. :/

puss lilla semesterdagbok (Åååh minns ni när man skrev brev till alla sina brevvänner på sommarlovet som barn och hur det alltid pirrade av glädje när man upptäckte att ett brev väntade i brevlådan när man kom hem!) och alla ljuvliga läsare!

 

LOADING..