Somrigt enkelt nyttigt kvällsmål

Jag äter nu inte kvällsmål så gärna, försöker begränsa antalet måltider så gott jag kan. Men vissa sommarkvällar kan man unna sig ett gott kvällsmål och då är detta min nya favorit, med tips från min fina mami.

Enklare kan det knappast bli.

tre goda färska jordgubbar per person

några skedar rysk yoghurt per person

en ekologisk lime för typ 2-3 personer

Riv skalet på limen på en av de delarna av rivjärnet som ger små fina bitar. Skär jordgubbarna i lagom stora bitar. Blanda ihop rivet limeskal, jordgubbar och rysk yoghurt. Det behövs inte så mycket yoghurt alls, jag brukar skopa i ett par skedar per person bara. Den är ganska fet och man vill inte att den ska ta över.

MUMS! slår jordgubbar och glass med hästlängder för jordgubbarna ger tillräcklig sötma i sig.

Vilka är era bästa tips på sockerfria kvällsmål nu på sommaren? Dela med er av era tips i kommentarsfältet!

  1. Lisa skriver:

    Jordgubbar är ju väldigt svårslaget men vill man ha något annat kan man ju t.ex. mixa frysta bär + kvarg/yoghurt (inte för mkt, då blir det smoothie) + eventuell extra smaksättning (ex vaniljpulver) = glass typ!

    – frys in skivad vattenmelon

    – Om man längtar efter något riktigt efterrättigt men inte vill få i sig många kalorier så kan man också göra chokladmousse på äggvita (Det låter kanske äckligt men det smakar inte ägg alls!). Jag brukar använda sötningsmedel (ICAs sötströ) men man kan också använda honung, det handlar bara om 1/2-1 tesked eller så. Vispa 1-2 äggvitor fluffigt (ingen ägggula får komma med, då blir det inget fluff!), tillsätt sedan kakao (ett par teskedar) och valfri sötning. Gör du det på två äggvitor, en tesked honung och två teskedar kakao blir det typ 75 kalorier, så ungefär som en frukt! (jag vet att många inte vill räkna kalorier och jag respekterar verkligen det, själv måste jag räkna lite för att inte lura mig själv)

Comments are closed.

LOADING..