Dagar fulla av träning och kreativitet!

Här kommer semesterdagbok 12, 13 och 14 alltså för fredagen, lördagen och söndagen. Jag har ritat massor, vilket känns helt underbart och en bra försmak inför min tjänstledighet från halvtidsjobbet som börjar 1 september. Hela tanken med det är ju att jag ska skriva och rita massor.

I fredags var jag och min kärlek tvungna att åka in till stan tidigt för några möten. Jag tog, under dagen, flera väntfikor och läste Birgitta Trotzig.

Hennes språk är, i mitt tycke, helt fantastiskt och hon är en mästare på stämningar. De bästa böckerna jag har läst hittills av henne är ”dykungens dotter” och  ”berättelser”. Båda borde gå att få tag i via bokbörsen. i den bok jag läser nu har man samlat tre av Trotzigs böcker. Jag gillade inte den första alls (bilder) men nu läser jag den andra (ordgränser) och den verkar helt fantastisk så jag smuttar på den som dyr champagne.

i lördags var jag ute och gick en timme snabbt på morgonen. Sedan tog Jens mamma med oss på en miniutflykt till Nora gård som ligger en bit härifrån. Det var väl inte riktigt min grej. Jag hittade inget i deras två små loppishus och blev mest upprörd över att allt var vitmålat och därmed, i mitt tycke, förstört! hehe. Men de hade en söt gårdsbutik där de sålde egenproducerad saft och sådant i fina flaskor.

 

Jag i ny tunika/klänning och gammal tygkasse från elle som jag har dammat av. Det är uppförsbacke och fotografiet är, för ovanlighetens skull, taget i en mindre smickrande underifrånvinkel.

Till lunch i lördags åt jag resterna av min bönpasta med köttfärssås och en god sallad till. Till middag bjöd Jens mamma på grillat kött med färskpotatis och så gjorde jag en sallad till.

Jag är så glad att jag äntligen har fått tillbaka lusten att rita! Detta är ett av mina nya alster, naturligtvis kommer den så småningom dyka upp på min gillasida En miljon ledsna flickor där jag lägger upp en teckning varje dag.

Igår hade jag en riktig bootcamp-dag. Först en timmes promenad i rask takt på morgonen. Helt skakis efteråt. sedan körde jag ett hårt träningspass på eftermiddagen på altanen. och på kvällen promenerade jag ännu en halvtimme. Jag tror att jag måste motionera så mycket här ute på landet eftersom jag tyvärr äter mer än hemma pga konstant tänkte på mat här, och dels rör mig mycket mindre naturligt än hemma. Jag räknar med att min landetvistelse inte leder till minus men förhoppningsvis inget plus heller. Nu är det ju inte så många dagar kvar. Till lunch igår åt jag den smarriga kompott som syns på bilden ovan.

jag är så himla nöjd med dessa nya teckningar, hurra!

Till middag bjöd jens mamma på grillad kyckling med rotsaker i ugn och jag gjorde en sallad till och tog ingen av de olika onyttiga såserna (bearnaise, aioli), så mycket självbehärskning har jag åtminstone, hihi!

Jag fick de här pennorna av min älskade lillasyster och hennes sambo när jag fyllde 30 i våras, de är helt underbara att rita med!

följ mig gärna på instagram! jessicaosv heter jag där.

  1. Tove skriver:

    Tycker det verkar som att du äter väldigt liite alltid! som att du har bra självkontroll. Hade varit kul med en matdag med allt du äter under en dag. I min värld är det som är på bilderna ovan liksom inte direkt ”gå upp i vikt” mat eller portioner. Och kombinerat med all träning verkar du verkligen vara på rätt väg och inte förtjäna något plus. Älskar din blogg men du är alltid så hård mot dig själv angående dina matval, var förlåtande :) Trevlig sommar!

  2. Lisa skriver:

    Otroligt svårt att inte äta för mycket på landet! Håller helt med, jag går ofta upp i vikt där, trots att man joggar och har sig.

Comments are closed.

LOADING..