Så slutade vi bråka i vårt förhållande

jag tror de flesta som är eller har varit i en nära relation känner igen sig. Det blir lätt massa vardagstjat och gnat och gnäll. I värsta fall hamnar man i perioder med uppslitande gräl, som sliter sönder både gemenskapen och ens själsliga vrår. Jag och Jens har bråkat så enormt mycket i perioder. Visserligen hade vi det under flera år väldigt svårt, vilket jag inte vill gå in på just nu (men säkert i framtida romaner som jag ska skriva). Det gjorde vår situation extra sårig. Men även sedan, när tillvaron lugnade ner sig, så vardagsbråkade vi titt som tätt. Av gammal vana liksom. Två tänkande känsliga människor som ändå ödslar energin på sådant?!

Det gör vi inte längre. Nu bråkar vi aldrig, vågar jag säga.

Det gick liksom till en gräns. Vi älskar varandra så hjärtslitande mycket och har en så stark samhörighet full av skratt och inspiration. Så en dag bestämde vi oss helt enkelt för att inte låta vardagsgräl förgöra vår tillvaro. Man orkar ju inte ha det så hur länge som helst. i början föll jag lätt tillbaka i det där gnällandet och bråkandet, men då påminde vi varandra varje gång om att det vi hade var värt så mycket mer. Till slut gick det över. Vi bestämde oss alltså medvetet för att inte ödsla tid på bråk. Det är inte så att vi går runt och kokar av ilska utan att säga något, för det är ju inte heller konstruktivt. ibland blir jag eller han irriterad en stund, men aldrig längre sådär destruktivt argt. Efter att vi slutade bråka kändes hemmet inte heller så trångt längre. Vi har båda space att vara ifred och ändå kunna umgås och ha hur roligt som helst. Jag vet många par som bara bråkar och bråkar, år ut och år in. Men det är inte värt den energi som går åt. Livet är en millisekund långt och jag vill hela tiden medvetet välja vad jag fyller den sekunden med.

Hur tänker ni?

  1. Nea skriver:

    Jag och min kille har typ inte bråkat särskilt mycket alls förrän de senaste veckorna då vi flyttat ihop. Det är sant att det där vardagsbråket verkligen förstör, alltså när det sker på slentrian och det är som att man går och letar fel hos varandra för att få något att bråka om.

  2. Agneta skriver:

    Låter jättebra. Jag har också fått nog av att bråka med min 15åring.Det ska bli mitt semesterlöfte. Kram..

Comments are closed.

LOADING..