Jag testar gruppträningspass #1: AfHo

Ny rolig inläggsserie. Jag ska fixa en annan lite peppigare bild på mig (denna har någon månad på nacken) men har just nu en mastodontisk finne på hakan så jag besparar er den synen! Hur som helst! Jag ska testa olika gruppträningspass har jag tänkt och typ ”recensera” dem här i bloggen ur min högst personliga synvinkel. Jag tränar ju på Sats men är inte sponsrad av dem och kommer därför inte fokusera så mycket på att jag tränar just där. De flesta gymkedjor har nog liknande pass som de jag kommer prova på.

Varför gör jag det här då? Dels för att det är en så rolig idé (tycker jag åtminstone) och dels för att jag ju då själv kommer iväg och går på fler pass och får testa massa olika! Jag kommer inte utsätta mig för typ löpningsfokuserade pass eftersom jag hatar att springa. Fokus kommer mest vara på dans, balance och så. Jag vill också säga att jag ju har testat många av passen förut men i så fall kör jag dem igen. Inläggen dyker upp då och då, kanske flera en vecka, bara ett en annan vecka och inget en tredje vecka.

Okej, let’s go!
Pass: AfHo
Vad är det? En blandning mellan afrikansk dans och house.
Fördelar: Enkel koreografi, därmed lätt att ta i om man går på passet flera gånger (och därmed svettas mer)!
Nackdelar: Hoppen blev jobbiga för mina knän (bare in mind att jag har 30 kilos övervikt så det drabbar inte nödvändigtvis en lättare person).
Mina tankar:  Musiken var mer housig än afro tyckte jag. För ett gäng år sen fanns ett mer renodlat afropass som var väldigt roligt, och jag hade nog hoppats på att det här skulle vara mer åt det hållet. Mer typ shejka höfter, shejka rumpa-aktigt. Koreografin var enkel, så om man går flera gånger kan man nog ta ut sig mer (och därmed svettas mer!) än första gången. Det var en del hopp i koreografin och jag fick ont i knäna så det blev lite svårt för mig att genomföra dem, även om jag försökte luta mig på olika sätt för att förenkla för knäna (usch vad jag känner mig som en gammal tant nu men det här är ju sanning!). Annars var det lite dans-aktigt men som sagt ganska basic så jag tror även den som inte är bra på koreografi kan hänga med. Det inleddes och avslutades med lite rörelseövningar som satte igång kroppen. Jag hade kul, men kommer nog vänta ett tag innan jag testar igen på grund av just hoppen!

Har någon annan testat?

LOADING..