Jag testar gruppträningspass #2: Pilates ball


Bild från dagens snöiga långpromenad. Tyvärr glömde jag kameran hemma och min telefon är ca SÄMST så jag ber om ursäkt för den usla bildkvaliteten.

Då var det dags igen. Förra veckan testade jag ju passet AfHo och igår provade jag Pilates ball för första gången, tillsammans med min vän Daniela som har kört det passet länge. Jag testar olika gruppträningspass och ”recenserar” dem här i bloggen ur min högst personliga synvinkel. Jag tränar ju på Sats men är inte sponsrad av dem och kommer därför inte fokusera så mycket på att jag tränar just där. De flesta gymkedjor har nog liknande pass som de jag kommer prova på.

Pass: Pilates ball.
Vad är det? Pilates där man använder en pilatesboll som verktyg/träningsredskap.
Fördelar: De gånger jag gjorde övningarna rätt så kände jag verkligen att de fick önskvärd effekt. Tydliga instruktioner under passet. Dämpad belysning.
Nackdelar: Svårt med precisionen. Lite långsamt tempo för mig.
Mina tankar:  Jag tror att pilates ball är ett pass som kräver att man verkligen ger sig tusan på det för att det ska kännas värt. Alltså kanske att man går en gång i veckan under lång tid. Det handlar mycket om balans och precision och jag tror att rörelserna får mycket större effekt om man gör rätt, vilket jag inte alltid lyckades med, haha! Mitt balanssinne är inte på topp så jag svajade rätt rejält på passet igår. Skönt med tydligheten dock, instruktören förväntar sig inte att man ska ha gått tidigare utan är pedagogisk och lugn. Rolig extragrej med bollen, men vissa grejer var riktigt svåra, som när man skulle ligga på sidan med bollen mellan vaderna. Den är ju inte direkt liten så det var svårt. Idag känner jag dock att passet fått effekt i ryggen och på sikt är det här nog ett väldigt effektivt sätt att stärka upp bål och rygg samt öka rörlighet och balanssinne. Avslappningen på slutet var sååå långtråkig men jag är ju inte direkt meditations-/yogatypen. :D Sammanfattningsvis kändes det värt att gå och jag kommer säkert testa igen längre fram!

Någon annan som har testat Pilates ball?

LOADING..