Jag testar gruppträningspass #4: Streetdance

Jag testar olika gruppträningspass och ”recenserar” dem här i bloggen ur min högst personliga synvinkel. Jag tränar ju på Sats men är inte sponsrad av dem och kommer därför inte fokusera så mycket på att jag tränar just där. De flesta gymkedjor har nog liknande pass som de jag provar på.

Senaste veckorna har jag testat AfHo (en blandning av house och afro), Pilates Ball och onlineträning.

Den här veckan körde jag streetdance. När jag var liten gick jag på Kindahls dansskola hela barndomen (ÄLSK på det!) på jazz- och showdans (så 90-talsaktigt namn!) och även streetdance i alla alla år, från att jag var barn till de sena tonåren. Därefter har jag gått på sats i olika omgångar och alltid kört streetdance! Så streetdance är knappast någon nyhet för mig, men just för den här inläggsserien är det ju nytt. Det är nog det absolut roligaste och mest eufori-skapande jag vet!

Pass: Streetdance
Vad är det? Ett danspass med mycket koreografi, nivåer (alltså böja, sträcka osv vilket ger bra träning) och hög peppande musik.
Fördelar: Det gör mig ÖVERLYCKLIG, jag är typ hög i flera timmar efteråt av glädje!
Nackdelar: Inga alls faktiskt.
Mina tankar:  Jag har nu hittat ett pass jag kommer gå på varje vecka, just streetdance (utöver min styrketräning tre gånger i veckan + att jag ju testar ett nytt varje vecka nu). Och det är så kul för jag VET att jag alltid kommer gå därifrån pigg och jätteglad, oavsett hur trött eller o-sugen jag är innan passet. Det här är verkligen ett pass som aldrig har gjort mig besviken. Musiken är underbar, volymen likaså. Koreografin kommer man in i efter några gånger, det gäller bara att kicka igång den där koreografi-biten i hjärnan igen. Jag vill rekommendera alla att prova ett sådant här eller liknande pass!

  1. Grymt ju! Om du gillar det så mycket så kör på så ofta du kan, blir ju en del om du dessutom kör tre styrkepass och ett nytt pass iofs. Vet att du för ett tag sen inte vågade gå på danspass för att du var för otränad eller så, härligt framsteg nu ju! Med den träningsdosen måste du ju tappa vikt i längden.

  2. Visst är det härligt när man hittar ”sitt” pass!! Det där man längtar till som en god vän.
    Själv älskar jag bodypump. Vet inte varför men det ger mig en sådant glädjerus när mjölksyran rinner till i benen och man vet att bara ett hårt pannben gör att man orkar den sista repetitionen. Det är då jag börjar le stort, mitt i svettningarna och på darrande ben. Troligtvis endorfiner, men jag tror att endorfinerna bara kan rusa ut om hjärnan känner glädje/tillfredsställelse samtidigt med den fysiska ansträngningen. I vilket fall finns det inget som ger en sådan skön känsla som efter ett favoritpass där man fick ta ut sig rejält. Det verkar lika bra som en drog! :-)

Comments are closed.

LOADING..