Jag testar gruppträningspass #5: DanceAerobics

Jag testar olika gruppträningspass och ”recenserar” dem här i bloggen ur min högst personliga synvinkel. Jag tränar ju på Sats men är inte sponsrad av dem och kommer därför inte fokusera så mycket på att jag tränar just där. De flesta gymkedjor har nog liknande pass som de jag provar på.

Senaste veckorna har jag testat AfHo (en blandning av house och afro), Pilates Ball och onlineträning. Förra veckan (innan jag blev sjuk) testade jag dansaerobics. Även det har jag testat många gånger men inte på sistone, tror inte att jag konditionsmässigt hade klarat det för ett halvår sedan.

Pass: DanceAerobics
Vad är det? Ett danspass med mycket koreografi, snabbt tempo och vissa aerobics-liknande inslag.
Fördelar: Verkligen sjukt högt tempo utan stopp i en hel timme = toppen för konditionen!
Nackdelar: Lite för mycket snurrar för min del, blev alldeles yr i huvudet men det är nog en vanesak!
Mina tankar:  Det var kul att känna att jag återigen klarade av ett så här högintensivt pass, konditionsmässigt. Koreografin är ju ganska mastig men det brukar man komma in i efter några gånger. Jag har just nu ett pass som jag går på varje vecka (streetdance) och vill utöver det ju testa ett nytt pass i veckan åtminstone fram till sommaren, sen kanske jag väljer några som jag regelbundet går på. Men jag kommer absolut gå på danceaerobics då och då, när jag vill få en riktig utmaning för kondition och hjärna på samma gång!
LOADING..