Jag testar gruppträningspass #6: Jazz

Jag testar olika gruppträningspass och ”recenserar” dem här i bloggen ur min högst personliga synvinkel. Jag tränar ju på Sats men är inte sponsrad av dem och kommer därför inte fokusera så mycket på att jag tränar just där. De flesta gymkedjor har nog liknande pass som de jag provar på.

På sistone har jag testat AfHo (en blandning av house och afro), Pilates Ballonlineträning, Streetdance och DanceAerobic. Flera av dem har jag ju testat massa gånger förut men inte inom detta projekt. Det är så kul att jag på det här sättet får möjlighet att prova ett nytt pass nästan varje vecka!

Pass: Jazz
Vad är det? Ett danspass. Instruktören (min favoritinstruktör) sa att hon varierar lite mellan olika typer av koreografier, ibland är det mer showjazz och ibland lugnare (hon byter koreografi var tredje gång). Den här gången när jag testade så var det en väldigt lugn låt och lugn koreografi med mycket sträcka upp armarna och kroppskontroll.
Fördelar: Trots den lugna takten (jag hade nog förväntat mig ett mer typiskt danspass à la streetdance där man blir genomsvettig) så kände jag mig ändå ganska utpumpad efteråt och fick lite träningsvärk dagen efter, så jag tror passet ger mycket styrka även om det inte känns under tiden.
Nackdelar: Just det lugna tempot, jag är inte precis någon yoga-tjej (men jag kommer prova yoga också inom detta projekt) och när jag väl tränar vill jag gärna känna att jag får ta i ordentligt.
Mina tankar:  Det var roligt att prova på detta och passet kändes liksom mjukt för kroppen, men ändå att man fick jobba. Jag skulle garanterat behöva förbättra min balans och precision, så på så sätt är detta ett perfekt pass (för det är samtidigt inte alls lika långsamt som t.ex pilates ball). Jag kommer ändå jobba varje onsdag kväll när jag (snart) börjar på bibblan igen så det kanske var lika bra att jag inte blev helt frälst av det här passet och hade behövt missa det.

Någon mer som testat? Vilka pass tycker du jag borde prova?

 1. Lena skriver:

  Yoga!! Kanske just Ashtanga är lite för avancerat om du aldrig testat förut, men vanlig poweryoga de har på de flesta gym borde nog funka. Jag varvar yoga, simning, styrketräning osv. Lycka till och ha en trevlig helg! Kram!

  1. Har testat yoga tidigare på sats men det är ju 6 år sen så jag ska absolut testa det igen, det får bli om ett par veckor :)

 2. Maria B skriver:

  Ashtanga yoga. Grymt jobbigt och jag är vältränad men ändå blir jag lika förvånad varje gång vad tufft det är. Tips på kvällsmål om dy blir sugen. Steg upp 2 tomater i lite kokosolja eller annat fett. Salta och peppra. Super nyttigt och nästan noll kalorier. Även frusna bär brukar jag sitta och knapra på t ex havtorn som har en god kärna man kan tugga på eller blåbär funkar fint också.
  Kram

 3. karin skriver:

  Något helt annat men jag bara måste få säga det. Jag läser igen!! efter ett och ett halvt år utan att kunna läsa alls efter skador från min senaste ect plus mediciner kan jag nu läsa ett par sidor åt gången. Jag förstår inte riktigt ännu ordentligt vad det är hjärnan läser men ändå. Du tipsade om boken Beckomberga med korta avsnitt och jag tänkte jag ska försöka. Och jag läser.
  Tack vare all din inspiration om böcker och kreativitet och lite av all din positiva energi har runnit av på mig.
  Jag trodde aldrig jag skulle kunna läsa igen.
  Tack till dig och tack till mig själv.

  1. NÄMEN WOW!! Vad fantastiskt. Jag blir lycklig när folk läser (obs sant!). Hurra och tack för din kommentar. Och visst är Sara Stridsberg gudomlig!

Comments are closed.

LOADING..