Gått ner nästan 2 kg på 2 veckor


Traditionsenlig bild på morgonens kaffekopp.

Två veckor har gått, det är vårkänslor ute och det har ännu en gång blivit dags för mina mått och min vikt. Och jag är så glad att det blev minus igen. Härmed väger jag mindre än jag gjort på åtminstone fyra år! Hurra vad jag är stolt! Det är fortfarande långt kvar. Men alltså, wow!

Vikt: 93.1 kilo, dvs minus 1.6 kilo jämfört med för två veckor sen.

Startvikten var 101.9 kilo till mina 161.6 cm (jag såg nu när jag kollade bakåt i bloggen att jag också touchade den vikten, 101.9, så sent som i augusti 2015).
Målvikten är ca 70 kilo

MÅTT

Jag vet inte om jag mäter på exakt samma ställe varje gång så ta det med en nypa salt, men på ett ungefär!

Överarm: 35 cm, minus 1 cm sen sist – när jag började styrketräna i april var det 41 cm.

Lår: 62 cm, minus 2 cm sen sist. Startmåtten i april har jag inte registrerat men i början av 2016 var måttet 66 cm.

Rumpa: 111 cm, minus 2 cm sen sist. Startmåttet i april var 118 cm.

Midja: 109 cm, minus 2 cm sen sist. Startmåttet i april var 117 cm.

Mående: Sjuk igen och hemma från jobbet. Nu har jag vågat boka en läkartid, trots att jag är så rädd för att gå till läkaren. Vill ju veta vad som är fel på mig. I övrigt mår jag bra och är glad för dessa fina resultat. Det händer grejer, hörni!

Hur mår ni?

Nu kan du följa min mat och träning dag för dag på instagramkontot @jessicasviktigamal, följ gärna!

 1. Sara skriver:

  Wow, vad starkt jobbat!!!

 2. lotta skriver:

  Snyggt jobbat!!!

  Kanske du ska börja med kosttillskott? Jag äter Holistic, Multivitamin och Multimineral, samt magnesium och d-vitamin. I perioder har jag även ätit B12 samt järntillskott. Jag brukar handla från apotea.se som tips. Familjen har haft förkylningar och influensa i omgångar här hemma men jag har klarat mig helt och hållet. Äter man balanserat så ska man ju egentligen inte behöva äta tillskott, men när man gör stora förändringar så tror jag att det hjälper kroppen. Jag märker jättestor skillnad i alla fall.

  1. M skriver:

   Oavsett hur bra kosthållning en har, så kan ibland kosttillskott behövas. Detta gäller framförallt kvinnor och de som tränar mycket. Vid långvarig stressproblematik tar kroppen dessutom inte upp näringen i maten på samma sätt som hos en ”frisk” vilket kan leda till brist på nödvändiga vitaminer och mineraler och försätta kroppen i ett värre stressläge.

   1. Hej! Men hur vet man vilka kosttillskott som behövs? Jag har ju både långvarig stressproblematik och tränar massor och har lagt om min kost. Svårt att veta tycker jag. :D

 3. Ida skriver:

  Hej! Tycker så mycket om din blogg. Har själv lyckats gå ned 17 kilo under lång tid, men det berättar nästan jag aldrig det för någon så beundrar att du är så öppen. Skulle iaf fråga 1. Kan jag önska motiv till teckningar och köpa av dig? 2. Har du mailadress? Kram och heja!

  1. Hej, och åh vad din kommentar gjorde mig glad! <3 vad starkt av dig att gå ner 17 kilo, hur gjorde du? Ja det kan man göra men motiven blir i mitt "stuk" då. Min mejladress är jessicajohansson85@gmail.com :) heja dig också!

  1. Ida skriver:

   En blandning av tålamod, promenader och danspass men också vara snäll mot mig själv, inte fastna i jämförelse utan att träna för att det är roligt och äta mat jag tycker om, med grönsaker som bas, ”vanlig” mat som du skriver :) Tack! Ja det förstår jag men det är så jag vill att de ska se ut. Kram <3

 4. Emma skriver:

  Mycket bra! Stort grattis, du är verkligen på väg!

  1. Åh tusen tack! Ja det gäller att inte ropa hej bara. Utan bara fortsätta på samma lugna spår som hittills. :)

 5. Ewa skriver:

  Vilka framsteg! krya på Dig!

Comments are closed.

LOADING..