Instagram tar bort den kronologiska ordningen


Teckning av mig! En om dagen publiceras på fb-sidan En miljon ledsna flickor <— klicka och följ! 100 kronor rabatt per teckning t.om fredag denna vecka!

Min känsla när jag fick veta att instagram tar bort den kronologiska ordningen i folks flöde var ungefär som på bilden ovan. VAD SKA JAG TA MIG TILL? Jag följer drygt 400 personer på instagram. Vissa av dem är mina vänner i verkliga livet, men de allra flesta är det inte. Jag följer illustratörer, konstnärer, designers, retro inredningskonton, konton med färgstarka hem, butiker, litteraturrelaterade konton osv. Det jag har älskat med instagram är att jag närsomhelst kan öppna det och bli fullkomligt överöst av en flod av inspiration. När jag scrollar neråt i mitt flöde är det en fantastisk blandning av allt ovan. Och det slutar aldrig. Det bara fortsätter, den här floden av kreativitet.

För några veckor sen meddelade instagram att de tar bort den kronologiska ordningen i våra flöden och gör som Facebook – baserar våra flöden på algoritmer utifrån vad vi brukar interagera med (gilla, kommentera). Du kanske har märkt att det är vissa av dina vänner på Facebook som du aldrig ser uppdateringar ifrån, eller vissa facebooksidor du gillar som aldrig dyker upp i ditt flöde. Om du går in på en viss fb-sida eller profil så märker du däremot att det uppdateras där titt som tätt. Det är just för att Facebook är baserat på algoritmer. Och fine, Facebook är ju kanske fortfarande till största delen en plats där jag är kompis med folk jag känner i verkliga livet. Instagram har för de flesta en helt annan funktion och därför känns det här så tråkigt. Ingen har tid att sitta och gå in på alla konton de följer hela tiden och därför kommer vi missa det som varit charmen med instagram. Den saliga blandningen.

Det går förstås inte att påverka men jag kommer nog kolla mitt flöde mycket mindre där nu känner jag. Hursomhelst har jag ju mitt matkonto där, om du vill följa min mat och träning så kolla kontot jessicasviktigamal. Men om inget dyker upp därifrån i ditt flöde på några dagar så bör du börja ana oråd, för jag lägger ju upp all min mat och träning där!

LOADING..