Chèvregratinerad lax med grönsallad och sockerärtor

Jag åt sååå god middag idag, mums! Receptet fick jag av en bloggläsare för ett tag sen och nu vill jag gärna dela med mig av det.

Chèvregratinerad lax med grönsallad
Vi gjorde för två personer (halverade receptet) men det här är för fyra portioner

4 laxbitar
150 gram chèvreost
0.5 dl crème fraiche
Pinjenötter
2 dl sockerärtor
Grönsallad (jag köpte en sådan där påse med blandad grönsallad)

Gör så här:

Smula getosten och blanda med crème fraîche. Gör ett snitt i laxfilén och tryck i ostblandningen i laxen.
Toppa laxen med pinjenötter.
Sätt in i ugnen på cirka 175 grader tills osten får en fin gyllenbrun färg.
Koka sockerärtorna i några minuter och häll sedan kallt vatten på dem.
Servera med grönsallad.

Jag ringlade lite olivolja på salladen och saltade väldigt lite på laxen. Osten ger ju smak. Det här var verkligen otroligt gott. För några månader sen hade jag aldrig trott att jag skulle äta lax med sallad till, men skam den som ger sig! Till frukost idag åt jag melon- och hallontallrik (melon, hallon, turkisk lättyoghurt, mullbär, pyttelite linfrön, lite andra frön, gojibär – också otroligt gott) och till lunch rester från födelsedagsmiddagen igår: Supergod biff med rotfruktsstomp och fetasås. Följ min mat och träning på instagramkontot jessicasviktigamal om du vill.

  1. Låter jättegott, blev ni mätta? Jag hade nog haft spetskål eller vitkål i salladen och kanske kikärter eller så i också för att bli mättare, men jag är en sucker för fibrer

    1. Det var supergott! Jag brukar ju också ha mycket fibrer och så i maten, men det var ganska mättande med laxen + chèvren + crème fraichen. Jens åt ris och sås till i stället för sallad :)

Comments are closed.

LOADING..