Era favoritrecept just nu?

Jag sitter och pysslar lite med recept. Jag har ett worddokument där jag har samlat massa recept och planen är att skriva ut dokumentet i veckan. Jag började sitta och skriva in recept för hand i olika böcker men det blir otroligt tidskrävande så jag gör som tantorna gjorde förr och skaffar en pärm med recept utifrån olika kategorier (röror, frukostar, mellanmål, varma rätter, sallader). Jag har fått höra många gånger att ni som följer min blogg älskar när jag ber folk att tipsa om recept. Jag älskar det också, särskilt numera när jag faktiskt är benägen att ta till mig av tipsen.

Därför undrar jag: Vilken är just nu din favoritfrukost, ditt favoritmellis, din favoritsallad, röra eller varmrätt? Tipsa gärna i kommentarsfältet! Bilden ovan är en skärmdump från mitt ganska nya instagramkonto jessicasviktigamal där jag lägger upp all min mat och träning. Följ gärna!

 1. Bästa frullen: chiapudding gjord på chiafrön, mandelmjölk, lite kanel och toppa med jordgubbar o lite rostade kokosflingor.
  Lunch/middag: Lax, sötpotatis i ugn och fetaoströra o en liten sallad på det jag har hemma. Korvstroganoff med blomkålsris och en avokado.
  Bästa mellanmålet: dadelbollar med dadlar, glutenfria havregryn, kakao, kokosolja, ev lite agavesirap lite salt
  och rulla i kokos.

  1. Mums, jag åt nästan den frukosten i morse fast med kakao och banan också, det var himla got!
   Dina andra tips lät också jättegoda, ska prova!

 2. När jag vaknar – alltid en stor kopp ljummet citronvatten på en halv pressad citron. Då undviker man förkylningar och inflammationer.

  Favoritfrukost, runt 8 – Smoothie på fryst spenat, grapefrukt hallon, nyponpulver och kokosmjölk. Håller mig nöjd så jag hoppar mellis på förmiddagen nu.

  Favvolunch – t ex chili con pollo. Som en chili con carne men med kycklingfärs för att undvika rött kött men få bra protein. Men Zetas blandade bönor i. Inget bröd eller ris, grönsakerna och bönorna ger tillräckligt med kolhydrater om man inte ska träna jättehårt.

  Favvosallad – Spenat, rosésallad, skivade champinjoner, rödlök, endiver och avokado. En dressing på vinäger, dijonsenap och olivolja.

  Eller en massa grönt, halloumi, bär, ananasbitar eller helst persika eller päron, och en dressing på balsamvinäger, olja och agavesirap som inte är socker för kroppen.

  Favvomiddag – soppa. Kokar grönsaker i ekologisk buljong. Olivolja, viktigt med bra fetter varje dag. Mixa , klart. Beroende på vad jag ska göra eller har gjort så kan jag fylla på med antingen råris, kyckling eller räkor, kokosmjölk, bönor, fetaost, ägg, linser eller så. Det beror på vad jag behöver just då, men de sakerna kan mätta upp en buljongsoppa. Men gör jag inget fysiskt så behöver jag inget mer än grönt, buljong, ev kryddor och olivolja. Godis för kroppen.

  1. Hej Ulrika, åh vilken inspirerande kommentar! Ska spara alla dina tips. Men varför undviker du rött kött? jag har hört att kycklingfärs verkligen är gjort på spill och inga fina bitar av kycklingen, vet du om det stämmer? TUSEN tack för dina tips!

  1. Ulrika skriver:

   Vad kul att du tyckte det! Nu vet jag inte om jag svarar på rätt ställe men jag hittade inget annat.
   Rött kött-grejen är främst ur miljöaspekt då den djurhållningen utom lamm och vilt sliter på vår miljö. Om jag köper nöt eller lammkött väljer jag ekologisk så kanske det blir lite mindre dåligt. Och rött kött är tungt för kroppen att bryta ner, jag låter hellre min vila och äter bara rött kött om jag blir bjuden och inte kan välja eller så. Om man inte äter det på några veckor så märker man det när man, ursäkta mig, går på toa (fräschare).

   Jag brukar läsa på kyckilngfärsens förpackning, och köper bara svensk kyckling, helst bara eko, vare sig det är färs, bitar eller hel. För miljön och för att inte belasta kroppen med gifter och annat. Färesens fetthalt säger en del om ifall det är annat än rent kött i den, och man ser också om det ser ut som om det är mycket vitt i färsen – då skulle jag inte köpa. Men för rätter där det ska vara kycklingfärs kan man alltid ta annan kyckling och strimla, så vet man – om man inte hittar bra färs eller är osäker. Lycka till med din mat och allt annat bra!

 3. Halloj, jag tycker programmet Vegorätts tacobuffe är helt amazing: Lätt, gott och väldigt nyttigt. Bönröran är otroligt god. Majsbrödet supergott. Allt vegetariskt och utan mjöl och socker. Smarrigt. Vi gör det nästan en gång i veckan nu. Om man ser programmet så lär man sig hur man steker majsbröden, kan underlätta. Jaghåller dom i en handduk fram till vi ska äta dom så torkar dom inte. Kram och grattis i efterskott.

  1. Ska kolla upp det, jag såg aldrig klart alla avsnitt av vegorätt eftersom jag var lite skeptisk till själva konceptet men receptet lät väldigt gott!

Comments are closed.

LOADING..