Min nya favoritfrukost: Frozen banana yoghurt!

Detta med frukostar och behovet av upprepning tycks sitta djupt i mig. Jag har ju provat massa nya frukostar på senaste tiden – olika goda smoothies med spenat och frukt och så vidare, kesofrukost, overnight oats och annat smarrigt (följ min mat– och träningsdagbok på instagram och botanisera runt där om du är nyfiken). Just nu har jag snöat in mig lite extra på frozen banana yoghurt. Det känns så otroligt lyxigt och jag går ju ner i vikt ”trots” så lyxig frulle. Så här gör jag den:

1.5 frusen banan
1 dl turkisk lättyoghurt (men det går så klart med vanlig turkisk yoghurt också)
1-2 msk sockerfritt jordnötssmör

Låt bananerna ligga framme i typ 5-10 minuter medan du fixar annat på morgonkvisten.
Mixa banan + yoghurt med stavmixer, häll sedan i jordnötssmöret och mixa runt det.

Toppa med sådant du tycker är gott, till exempel mandlar, gojibär, mullbär, pumpakärnor, kakaonibs, valnötter eller vad du vill. Själv varierar jag toppingen och mängden lite från gång till gång. Jag tror att jag hittade receptet i Anja  Forsnors frukostbok ”En god morgon”.

Det smakar som glass fast godare och jag blir lagom mätt. Snart börjar jag prova fler frukostar igen men i morgon blir det en repris på den här!

 1. Linnea skriver:

  Älskar yoghurt som inte är yoghurt! Mitt bästa tips är frusen mango mixat med en halv avokado och lite kokosmjölk. Så gott! Kan sedan smaksättas med andra bär och också blanda i chiafrön. Ett litet tips :)

 2. Ser jättegott ut! Jag ser så många recept på alla håll o kanter med turkisk youghurt – här vi bor finns det inte men det finns grekisk… är det liknande? Och varför använder man så ofta turkisk, är den bättre på nåt sätt i sin sammansättning? Ska testa ditt recept snart – och måste köpa gojibär har aldrir provat det heller :)

 3. Mallis skriver:

  Hej Jessica!
  Har nu läst din blogg till och från under en längre tid. Vill säga att du blir mer och mer inspirerande. Har själv provat tusen och ett sätt att gå ner mina överflödiga kilon men inte fått till det… Du vet hur det är! Jag har inte så mycket som ska bort men två graviditeter har satt sina spår och det var längesedan mina gamla favoriter i garderoben passade. Första mål får bli under 80 till bröllopsdagen i slutet av maj. (väger nu cirka 83)
  Jag håller med dig om så mycket som du skriver och det är gott att någon sätter ord på det som verkligen är viktigt och betyder något… Du har blivit min stora inspirationskälla och det var då tusan om jag inte ska lyckas denna gången!! Största kramen

Comments are closed.

LOADING..