Jag fortsätter ner i vikt (hurra!)


Jag repriserar den här bilden från tidigare i veckan.

Då var det dags för vägning igen, eftersom det har gått två veckor sedan sist. Jag har inte gått ner mycket senaste veckorna men min grej är ju som sagt en varaktig livsstilsförändring och ingen quickfix-metod, så jag är hur nöjd som helst.

Nu har jag gått ner totalt 12.7 kilo sen jag vägde som mest och 8.3 kilo sen början av februari!

Vikt: 89.2 kilo, dvs minus 0.6 jämfört med för två veckor sen.

Startvikten var 101.9 kilo till mina 161.6 cm (jag touchade den vikten, 101.9, så sent som i augusti 2015).
Målvikten är tillsvidare ca 70 kilo.

MÅTT

Överarm: 35 cm, plus-/minus noll sen sist, lite konstigt att det inte går neråt trots styrketräning men det minskar väl successivt över hela kroppen – när jag började styrketräna i april 2015 var det 41 cm.

Lår: 60 cm, minus 2 cm jämfört med för en månad sedan. Startmåtten i april 2015 har jag inte registrerat men i början av 2016 var måttet 66 cm.

Rumpa: 110 cm, minus 1 cm sen sist. Startmåttet i april var 118 cm.

Midja: 105 cm, plus minus noll sen sist. Startmåttet i april var 117 cm.

Mående: Det är bra med mig just nu! Jag är full av idéer men försöker tänka på att inte stressa ihjäl mig.

Kommentar: Jag hade faktiskt gärna sett ett lite större minus på vågen den här gången, men är glad att det går åt rätt håll och att det ändå blev ett minus!

Hur mår ni?

Nu kan du följa min mat och träning dag för dag på instagramkontot @jessicasviktigamal, följ gärna!

Hur går det för er andra som kämpar?

  1. Grattis vad kul att det går framåt för dig! Och vet du, det går jättebra för mig också! Jag går stadigt ner. Har varit bortrest i 4 dagar denna vecka. Varit på flera kalas med tårta, fika och god mat. Och ändå har jag gått NER i vikt. Helt otroligt. Jag har till och med tagit en liten bit tårta på kalasen jag varit på. Hemligheten är att jag tagit en liten bit, inte en stor bit och inte flera bitar. Och att inte passa på att fika av allt annat fika som fanns. Jag nöjde mig med en liten bit tårta och njöt av den. Mitt värsta är smygätandet och det har jag slutat med helt. Det har jag lovat mig själv. Sluta det sjuka beteendet med att smyga med mat.

  2. Bravo!!

  3. Mirja skriver:

    Heja! Är så imponerad av din målmedvetenhet!

  4. Grattis, jättebra jobbat!! Det går OK här också, du är en stor inspirations-källa. Har äntligen hittat torkade goji-bär här i usa och det är supergott, hade det just på min kefir med lite sockerfria fullkornsflingor och frysta blåbär. Mums! Jag har kört helt utan vitt socker de senaste 2 veckorna – förutom 3 skedar av en rabarberkaka som jag gjorde i söndags :) Du minns kanske min största akilleshäl har varit chocklad till kaffe/te på em. och kvällen när jag pluggar. Nu kör jag nötter, ost, fruktsallad etc istället och bara på 2 veckor har det gett resultat på vikten (1,5-2 kg vet inte exakt). Men jag gör det ffa inte för vikten utan för hälsan, jag har ju så svårt att begränsa mig när jag äter godis och äter alltid för mycket (typ varje dag förut). Min plan att följa dig och väga mig bara varannan vecka har inte gått så bra – jag smygväger mig nästan varje morgon, så det är nästa grejj att jobba med. Kan inte va så fixerad vid vågen. Så din blogg, erfarenhet och pepp har hjälpt jättemycket. En grejj jag tänkte på ang. din kommentar om din viktnedgång senaste 2 veckorna det är ju att – även om det är supersunt och bra att väga sig bara 1 gång på 2 veckor så får du då en ögonblicksbild, och t ex var man är i månaden, så att säga, påverkar mig jättemycket viktmässigt, så det kan ju vara så för dig också när du väger dig.

Comments are closed.

LOADING..