Exempel på hur mina styrketräningspass ser ut

Jag är helt slut efter en lång dag och ska gå och lägga mig. Maten har gått bra och jag känner mig på banan! Idag tänkte jag dela med mig av två exempel på hur mina styrketräningspass kan se ut. De består ofta av en variation mellan styrketräning och pulshöjande inslag. Det här är alltså bara två exempel av många! Feel free att kopiera och köra dem själv.

PASS 1
Underkropp

Uppvärmning roddmaskin 10 min
Benpress med ett ben i taget 10*3
Maskinen man sitter i och pressar ihop och ut benen 10*4 åt varje håll.
Bencurl (sitter och sparkar bakåt) 10*4

Tre varv av:
10 benböj utan vikt
20 gånger springa upp och ner på låda
Gå med tunga vikter fram och tillbaka över golvet

15 min promenad med hög lutning på bandet

PASS 2
Överkropp

Uppvärmning crosstrainer 6-10 min

Rörlighet med pinne 5-10 gånger
Latsdrag i maskin 10*4 så tungt så att jag inte orkar den sista
Bröstpress i maskin 10*4
Axellyft åt sidan med hantlar 10*4
TRX-rodd 10*4
Ingen vila mellan övningarna
10 armhävningar
20 mountainclimbers
10 armhävningar
20 mountainclimbers
10 armhävningar
20 mountainclimbers
Rodd 300m
stretch
För en mer vältränad person kanske dessa pass är en baggis, vad vet jag, men för mig är de otroligt utmanande och ofta går jag helt skakis hem från gymmet!
  1. Marina skriver:

    Jag tycker det ser ut som bra pass :-D hur hårda dom är beror ju på vikten. Min PT har präntat in i mig att det spelar ingen roll vilken vikt jag har idag så länge jag lyckas göra muskeln trött. Vilken vikt vi orkar beror på dagsformen ;-) Tränar du baksida axel nån gång? Den är viktig för att hålla axlar på plats och hjälpa till med hållningen. Kämpa på och våga höj dina vikter!

    1. Hur tränar man baksida axel? jag brukar göra lite olika övningar men vet inte exakt hur man tränar baksidan, hur brukar du göra det? Ja nu ska jag höja alla vikter här kommande vecka har jag bestämt, för det var längesen sist jag höjde :D

    1. Marina skriver:

      Baksida axel kan du träna med t.ex. framåtlutande flyes/hantellyft eller gummiband, kolla på dintraning.se i deras övningsarkiv så hittar du flera olika. går fint att göra i TRX också om du föredrar det. Jag kör just nu med hantlar eftersom jag är lite sned, min ena sida är starkare än den andra och kör jag gummiband då så kompenserar ju starka sidan svaga och så får jag ingen ordning på det. Mitt tips är att alltid prova med en ”hög” vikt, alltså en som är högre än du klarar alla reps med och sedan sänka när det inte går längre, då vänjer du dig gradvis vid högre vikter och du kommer att klarar fler och fler reps innan du behöver byta ”ner” dig i vikt. Dom sista ska ju alltid vara riktigt jobbiga (även om du inte tränar till fail) är dom inte det så får du köra några till ;-) Mer muskler = högre energiförbrukning = mer viktnedgång. Hejja dig, jobba på med styrketräningen, den är så viktig!

Comments are closed.

LOADING..