Att vara kraftlös

Idag har jag varit totalt kraftlös! Det är inte likt mig, jag brukar ju för det mesta studsa av energi och kreativitet. Idag har jag haft noll kraft. Jag är inte ledsen och mår inte dåligt, bara helt slut. Gissningsvis är det för att jag har varit ledig en vecka (även om vi har hittat på massa kul) och börjar gå ner i varv. Det händer mig så himla sällan och därför tänker jag att det bara är att vänta ut det. I bästa fall vaknar jag med nya krafter redan i morgon, i värsta fall är jag så här slut i några dagar.

Förut hade jag så klart köpt choklad och kakor och ostbågar och ”passat på”. Det har jag inte en tanke på nu! Jag har däremot ingen kraft att laga mat idag (åt rester av salladen från igår till lunch, se fina bilden från gårdagen!) och då får det helt enkelt vara så. Planen är att äta frukostmat till middag (typ turkisk yoghurt med melon, mandlar och frön) och bara låta det vara så här. Jag har ritat massor, lyssnat på senaste avsnitten av Dilan och Moa samt En varg söker sin pod och tittat klart på senaste säsongen av Orange is the new black idag. Inte vikt all ren tvätt, inte styrketränat, inte pressat mig att hitta på något. Det känns helt rätt.

Ibland känns det så tabubelagt i vårt samhälle att våga erkänna när man inte orkar så mycket som man vill. Att våga kapitulera och säga att man inte har några krafter. Men det är ju också en del av att vara människa, att hinna stanna upp och samla nya krafter. Jag tycker inte att det borde vara tabubelagt. Det är okej att vara kraftlös, stänga dörren om det soliga vädret, skippa träningen och kolla på serier fem timmar i sträck om det är vad man verkligen behöver just då!

Hur brukar du göra när krafterna sinar emellanåt?

LOADING..