Smarrig och somrig sallad på 10 minuter

Jag har svängt ihop så goda sallader här på landet, och fort har det gått också! Ibland är det ju kul att fixa ner avancerade sallader eller rätter, men i värmen är det tacksamt med något okomplicerat som ändå är smakrikt. Variera mängden beroende på hur många som ska äta och hur hungriga ni är. Har du fler ingredienser i kylen så är det ju bara att slänga ner dem också!

Halloumi eller mozzarella (eller annan, valfri proteinkälla)

Tomat

Gurka

Färsk basilika

Färsk persilja

Bladspenat

Paprika

Jordgubbar

Mango

Färdigkokta röda eller gröna linser (köps i tetrapak)

Andra valfria grönsaker, t ex rödkål, granatäppelkärnor

Börja med att hälla linserna i ett durkslag, skölj, så får de rinna av medan du fixar resten. Om du ska ha halloumi så skär du upp den och stek.

Häll spenat i en skål, skär upp och skölj jordgubbar, hacka färsk basilika och färsk persilja, hacka övriga grönsaker ganska smått. Häll på olivolja och flingsalt samt pressa lite citron över. Häll i linserna. Servera medan halloumin är nystekt. Så enkelt men så gott och smakrikt. Jag brukar köpa fryst mango i bitar som man bara kan hälla i sen.

LOADING..