Nytt-jobb-pirr och semester-slut-sorg


Kvällarna nu är – obeskrivliga! Nu i kväll susade svarta fåglar lågt på himlen, som var så här vacker. Naturbilder är ju annars inte min grej alls, men när naturen slår en med sådan extrem häpnad så är det svårt att låta bli!

Jag är verkligen en extremt känslig person, som aldrig bara är helt neutral till någonting typ. Just nu är kroppen full av motstridiga känslor. I morgon är den allra sista skälvande semesterdagen för mig, efter en fyra veckor lång paradisisk semester. Nog den bästa sommaren på länge. Den har innehållit både en resa till Berlin, häng på landet (inklusive att ha riktigt dödstråkigt som alla vuxna sa var så bra när man var liten?!), stadshäng och hemmahäng. Så fint att få uppleva allt det här, och dessutom tillsammans med en människa som jag älskar över allt annat och som jag har så himla kul med. Skratten är många och högljudda!

Så sorg pga slut på semestern = JA! En liten era av alldeles särskilda stunder som ersätts av annat. I morgon hämtar vi vår älskade katt hos kattvakten, där han har bott i tre veckor. Det kommer bli ett underbart återseende. Vi har börjat storstäda lägenheten idag och ska fortsätta i morgon. Och så ska jag planera och handla mat för kommande vecka. Jag kommer att tänka på förr, när rika familjer bodde på sina sommarnöjen i skärgården hela sommaren och sedan skulle de bommas igen för vintern och packas ihop och så åkte de tillbaka till stan. Lite samma definitiva känsla.

Men också pirr, för i övermorgon börjar jag på mitt nya halvtidsjobb som copywriter med fokus på sociala medier och bloggar. SÅ spännande! Jag har valt ut och tvättat de kläder jag ska ha första dagen, precis som första dagen i skolan när man var liten ni vet? Mysigt! Visar så klart här i morgon eller på måndag vilka det blev. Det som skapar lite smolk i bägaren är att jag är kvar på bibblan också (50 procent) fram till mitten av september. Mina kommande 6 veckor kommer alltså vara typ sjukt intensiva. Två 50 procent-jobb + ett par andra uppdrag + bloggen + träning + promenader + matlagning + annat. Å andra sidan får jag mer lön än vanligt i slutet av augusti och extrapengarna tänkte vi lägga på en liten höstresa tillbaka till Berlin någon gång i oktober (ja vi fick inte nog!) så det kommer vara SÅ värt.

Jag har nog haft lite halvsemester även i bloggen, även om jag ju har bloggat. Men jag känner att jag inte riktigt har varit lika alert som jag är när jag inte har semester. Kanske är det att idéerna liksom rinner lite trögare genom kroppen när man är ledig och får koppla av? Och kanske är det någonting fint i det också? Nu bespetsar jag mig på två inlägg om dagen (nästan varje dag) och viktnedgång och massa nya recept att prova och hela faderuttan här under hösten. Jag jobbar som sagt inte längre med delmål men tänker att jag så gärna skulle vilja ha gått ner de återstående 20 kilona till nästa sommar. Det känns ändå som ett rimligt och lagom långsamt mål. Men blir det 15 så är jag nöjd med det också.

Och självklart får ni följa med på resan!

  1. Har kollat på klippet nu och tycker väl att det var sådär :) hela min blogg handlar ju lite om detta och jag har gått ner en hel del ändå. Jag inser så klart hur hårt arbete det innebär men försöker ta en dag i taget och inte hetsa. Det kommer bli bra!

  1. PS, dock intressant att du ändå delade med dig av det eftersom det väckte massa tankar. Jag tänker t ex att jag berättade för alla jag känner om mitt mål att skriva romaner och fick ändå ut en roman, samma med andra mål. Så jag tror det går att lura den där psykologiska mekanismen trots allt :)

 1. Ann skriver:

  Jag blev absolut inte arg tycker snarare att det är trist. Alla är mänskliga och missar uppdatera etc men här är det många gånger. Orkar man inte kanske man inte ska skriva tIll sina läsare då att från och med Nu ska jag skriva matdagboken där kan du följa allt jag äter. Sen ingenting en vecka för att igen skriva Nu ska jag. . . Det blir lite tröttsamt att följa en sk matdagbok då som snarare är en matbok än dagbok. Nu behöver jag såklart inte följa den längre heller eftersom den helt tappat sitt syfte. Har man en blogg måste man kunna ta kritik. Detta är snarare kritik än usch va otrevligt inlägg. Jag följer gärna de andra kontona istället eller bara bloggen.

  1. Moa skriver:

   Herregud, att du bara orkar. Om du tycker det är trist så stäng ner, varför bemöda dig om att vara elak? För det är precis vad du är, småsint och kontrollerande ”nu gjorde hon inte exakt som hon sa och det måste jag påpeka”. Fundera lite på varför DU måste påtala detta. Detta är Jessicas blogg och hon får göra hur hon vill. Hej Jessica, du är en av dom som jag tycker ger mest när det gäller tips angående mat, Berlin, kultur, poddar ja massa GRATIS information. Bara tacksam för det.

  1. För mig är det faktiskt ingen fara. Man måste absolut tåla kritik, och jag tycker själv det är tråkigt när instagramkonton jag gillar inte uppdaterar tillräckligt ofta. Men mat-instagramkontot är som sagt en bonus, det kommer bli så att jag ibland kanske glömmer/inte hinner/orkar uppdatera hela tiden där och då får det vara så. :) Just idag har jag kört igång det igen men vi får se hur länge jag håller i det! Eftersom det verkar stressa dig när jag inte uppdaterar så är det kanske bäst att du inte följer just det kontot. bloggen kan man alltid lita på att jag uppdaterar åtminstone. Ha en fin dag!
   Moa, tack för din fina kommentar!

  1. Ann skriver:

   Trevligt att få personliga påhopp här ang hur jag ÄR som person av människor som ej känner mig. Otroligt moget!

 2. Hej, och tycker du Jessica är mänsklig som resten av befolkningen, ibland vill man men stupar på målsnöret med uppdatering av blog eller instagram. Förstår inte ens varför en blir arg ? Hellu skaffa dig en hobby liksom. Tycker om dina recept, text och alla funderingar. Heja dig och lycka till på nya jobbet! / S

  1. Ann skriver:

   Skaffa mig en hobby ?

  1. Tack så mycket, vad kul att du tycker om mina funderingar, de lär aldrig ta slut :D haha. Åh ja nu är jag pirrig inför jobbet, men det går säkert bra! Tack för din pepp :)

 3. Agneta skriver:

  Usch vad endel kan vara elaka,jag gillar att följa dig och några andra bloggar. Jag kan inte säga att jag blir upprörd av nåt .Men kommentarer ska jag nog hoppa över att läsa. Viktminskning på ett år låter jättebra.Men jag tycker nog du ska komma till London den här gången istället! Må så gott och stressa inte ihjäl dig kommande månad! Kram

  1. Tack för din kommentar! Det blir nog Berlin en gång till i höst men vi har gratis boende i London hos en vän så det är mycket möjligt att vi sticker dit någonting i vinter. Det blev ju aldrig av för mig i våras då jag blev sjuk, så det vore kul om det blev av innan årsskiftet! :) Ja jag tror det blir lagom med de återstående 20 kilona till nästa sommar!

 4. Ann skriver:

  Jag skämms nästan för att säga. Men när ska du hålla det du skriver? Senast för en vecka sen skrev du från o med nu. . . . Men du håller Aldrig. Vilket får mig attvtycka ok några ggr men du har kört samma minst 7 ggr. ???? Stäng kontot för de är ej som rubriken säger.

  1. :) tråkigt att du blir så arg för detta med mitt instagramkonto. Bloggen är något jag uppdaterar i princip varje dag. Instagramkontot är en bonus och ibland kommer jag av mig med det. Följ gärna mina andra två konton om du vill, dem uppdaterar jag oftast varje dag. @Jessicaosv och @jessicaritar

Comments are closed.

LOADING..