Rostad färskpotatissallad med jordgubbar och mynta

färskpotatissallad

Jag tänkte tipsa om ett supergott recept som jag testade tidigare i somras. I originalreceptet var det utan mozzarella, men det blev gott att ha i. Jag skippade även balsamvinäger och det blev gott ändå. Jag tog även mindre olja än vad som är angett i receptet. Vet faktiskt inte var jag har snappat upp det här receptet, men har det i min receptpärm som jag har fixat – och kan ta till när inspirationen tryter.

Rostad färskpotatissallad med jordgubbar och mynta
4 portioner

1 kg färskpotatis
3 msk olja
flingsalt
1 liter jordgubbar
1 rödlök
15-20 myntablad
0.5 dl balsamvinäger (valfritt)
0.5 dl olivolja
1 krm salt
1 krm peppar
ev mozzarella eller annan proteinkälla

Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och halvera färskpotatisen och lägg den på en plåt. Ringla över lite olja och flingsalt och ugnsbaka tills den har rätt konsistens, ca 20-30 minuter.

Rensa jordgubbarna, skölj och dela i kvartar. Hacka myntablad och rödlök. Skär även mozzarellan i kuber om du vill ha mozzarella.

Blanda ihop dressingen av balsamvinäger, olivolja, salt och peppar.

Blanda den färdigrostade potatisen med övriga ingredienser och slå över dressingen.

Supergott!

 

LOADING..