Att le på bild och maten senaste dagarna

Här är en bild som Jens tog på mig igår. Jag var verkligen inte alls på fotohumör men lyckades ju smajla upp mig någorlunda ändå. När är man någonsin på humör för att bli fotograferad för den delen? För några år sen hade det varit otänkbart för mig att le på bild, det gick liksom inte. För att inte tala om en bild på något annat än bara ansiktet, gärna i så fördelaktig vinkel som möjligt. När jag ser bilden på insidan av min debutroman så ser jag så himla allvarlig ut. Det är tack vare bloggen som jag vågar le på bilder numera – en av många sätt på vilka bloggen har förändrat mig. In a good way, får man väl ändå säga!

Hursomhelst, nu har jag litegrann tappat räkningen på när jag uppdaterade matdagboken sist här. Det är ju det som är grejen. Kontinuiteten, minnet är kort och dagarna går fort. Det gäller att uppdatera den max varannan dag så att det inte faller i glömska. Därför blir det inte någon redig matdagbok idag riktigt, och så kör jag igång med det med max två dagar i taget sedan.

retro_porslin

Men: Maten har gått bra! Frukosten har jag varierat mellan frozen banana yoghurt och fiberhavregrynsgröt. Fantasin har inte varit på topp så det har blivit lite väl mycket halloumisallader. Jag älskar verkligen halloumi men vill inte äta det för ofta, det vänder sig nästan i magen till slut och då får jag ta en rejäl paus. Samtidigt är just halloumin en perfekt proteinkälla i en matig sallad: Snabb att steka, mättande och smakrik. Har någon förslag på ett bra alternativ? Inte fetaost, det gillar jag bara på t ex lax men inte kallt i sallad. Nåväl, jag får variera mig ett tag så jämnar det nog ut sig! För övrigt är jag så kär i våra ganska nya bordsunderlägg (typisk grej: Jag köpte dem för ett tag sen men glömde sen att plocka fram dem, men nu så!), de kommer från Oyoy och finns på bl a Rum21. De är i silikon så väldigt praktiska att göra rent. Nu lät det som att jag var sponsrad men det är jag inte.

styrketräna

Jag har styrketränat både idag och igår. Igår med fokus på överkropp/axlar/armar och idag med fokus på underkropp/ben. Jag älskar när styrketräningen blir en blandning mellan pulshöjande inslag (såsom att springa upp och ner snabbt på stepbräda, crosstrainer osv) och ren styrketräning (benpress i maskin, rodd i maskin, bröstpress i maskin, benböj med vikter osv). Det är otroligt jobbigt under tiden och jag får fortfarande impulsen att springa därifrån (eller hasa kanske), haha, men det är alltid värt det efteråt. Alltid. Att påminna mig om den insikten är vad som får mig att orka fortsätta styrketräna ganska hårt 3 gånger i veckan.

halloumisallad_med_bulgur

Min lunch idag: Sallad med fullkornsbulgur och halloumi. Och vad vore livet utan olivolja, kan jag känna?!

Promenaderna har gått hyfsat också! Jag har slarvat några dagar men de dagarna har jag ändå fått vardagsmotion och känt mig nöjd.

Nu ska jag hänga lite med den här bästisen, kolla tassarna liksom. HUR oemotståndlig varelse?! Har sjukt oflyt med mitt bokläsande just nu, varenda bok jag plockar upp är tråkig och jag slutar läsa den (har åtminstone slutat läsa ut böcker jag inte gillar). Men nu tänkte jag sätta tänderna i Lina Wolffs sprillans nya roman och sätter mitt hopp till att den är bättre. Jag har verkligen gillat det jag läst av henne tidigare (Brett Easton Ellis och de andra hundarna var fantastisk!).

Ja, det är väl läget just nu. Annars jobbar jag som en toka, bara fyra veckor kvar på bibblan nu sen börjar DRÖMSKRIVLIVET som jag har drömt om så länge. Copywriter på 50 procent, bloggen, Forsbergs distansbrev, samt kreativt skapande. Jag trippar på moln vid blotta tanken kan jag säga!

Men nog babblat (se första teckningen i förra inlägget så förstår ni lite av min personlighet, hehe), hur har ni det?

LOADING..